Fotbollsfeber och magi i Lilla Vargudden

Nu släpps den nya boken i hyllade serien om Luna och superkraften: Den magiska stenen. Samtidigt släpper författartrion Sören Olsson, Martin Svensson och Leif Eriksson första delen i en ny spinoff-serie i samma fiktiva miljö – Dunder och fotbollen: Den stora utmaningen. Två underhållande berättelser för 6–9 år, med hög igenkänningsfaktor, gemenskap, magi – och fotboll!

Den stora utmaningen är den första delen i den nya serien Dunder och fotbollen. En serie för 6–9 år som fångar både läslust och kärlek till fotboll i ett och samma format. Det är författartrion Sören Olsson, Martin Svensson och Leif Erikssons nya hjärteprojekt där de går tillbaka till deras egna rötter och skriver fotbollsserie för unga, inspirerade av böcker de själva läste under uppväxten.

”Madde Dunder är ett passionsprojekt eftersom det handlar mycket om fotboll och allt som är roligt med sporten”, säger författarna. ”Det är även roligt för att vi får lära känna Madde, som så länge varit en figur som rört sig i bakgrunden av Luna och superkraften-serien.”

Den nya bokserien om Dunder utspelar sig i den fiktiva staden Lilla Vargudden, numera välbekant från författarnas populära serie Luna och superkraften. Här möter vi en av karaktärerna från den magiska Luna-världen, Madde Dunder, som framträder med sin hittills oanade fotbollstalang.

Om Dunder och fotbollen – Den stora utmaningen:

Madde Dunder kan inte sluta tänka på fotboll. Särskilt det där skottet hon sköt igår som gick rakt upp i krysset. Saken är bara den att Madde och hennes kompisar inte ens gillar fotboll. Så varför kan hon inte sluta tänka på det?

När fotbollstjejen Tindra hör talas om dunderskottet så erbjuder hon sig att träna Madde och hitta ett lag. Men något tjejlag finns inte där hon bor, och i killaget är varken hon eller Tindra välkomna. Hur ska de kunna spela fotboll på riktigt? Och måste Madde verkligen välja mellan kompisarna och den nya kärleken till fotbollen?

I Dunder och fotbollen: Den stora utmaningen, ställs Madde Dunder inför ett svårt val mellan vänskap och det nya intresset för fotboll. Men utmaningarna är större än så, och boken tar även fasta på större teman som mobbning, fördomar, vänskap och att stå upp för det man tror på.

***********

Denna höst släpper författartrion även fortsättningen på den omtyckta serien Luna och superkraften. I den sjunde boken, Den magiska stenen, som släpptes den 12 oktober, ställs Luna inför ett stort problem när hennes superhörsel plötsligt också börjar uppfatta andras tankar. Sören Olsson, Martin Svensson och Leif Eriksson skildrar nioåriga Lunas högst ovanliga vardag i staden Lilla Vargudden med värme och humor – och en gnutta galenskap.

Bibliotekstjänst skriver om boken:

”Det här är en mycket intressant berättelse som på ett lysande och fantasifullt sätt beskriver något som liknar beroendet av sociala medier, där vi översköljs av allsköns prat och tankegods. Mycket välskriven av Sören Olsson, Martin Svensson och Leif Eriksson, och uppbackad av Andrea Femerstrands härliga och expressiva illustrationer.”

Om Luna och superkraften – Den magiska stenen:

Den senaste tiden har Lunas superhörsel betett sig märkligt. Nu hör hon inte bara vad folk säger på långt håll, utan också sånt som ingen alls har sagt. Bara vad de har tänkt att säga. Kan Luna faktiskt höra folks tankar, eller håller hon på att bli tokig? Luna hör plötsligt en mystisk röst med en varning komma bortifrån den förbjudna Djupskogen.

För att lösa mysteriet med rösten ger sig Luna och hennes vänner in i skogen i jakt på svar. Men i Djupskogen kan man inte bara gå vilse, utan den döljer fler hemligheter än vad vännerna kunnat tro.

I Den magiska stenen skriver författarna tydligt och lättsamt om alla de vardagliga teman som barn möter: pinsamma föräldrar, vänskap, och pirrig kärlek. Allt detta blandas med magi och övernaturliga krafter, och även en stor portion humor och igenkänning.

Sören Olsson är succéförfattaren bakom kultböckerna Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften är hans senaste satsning och hjärteprojekt.

Leif Eriksson & Martin Svensson har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier åt både svenska och utländska kulturpersonligheter. Martin har dessutom tidigare skrivit den populära barnboksserien om Julius.

Böckerna är illustrerade av Andrea Femerstrand, vars lysande illustrationer kompletterar författarnas magiska värld.

Läs mer Dunder och fotbollen: Den stora utmaningen Luna och superkraften: Den magiska stenen Sören Olsson, Leif Eriksson & Martin Svensson