Från författaren till The Martian

Andy Weirs nya sci-fi-klassiker Uppdrag Hail Mary är äntligen här. Efter världssuccén The Martian återvänder rymdäventyrens mästare med en ny dystopisk rymdskildring, denna gång är det en ensam astronaut som skickats iväg ljusår från vår egen planet med uppdraget att rädda hela mänskligheten.

”En av de främsta anledningarna till att isolering är ett återkommande tema i mina böcker är att jag varit ensam mycket utan att vilja vara det”, säger Andy Weir till The New York Times.

I Uppdrag Hail Mary utforskar Andy Weir än en gång universums oändlighet och människans förmåga att överleva oavsett omständigheterna. Med outsinlig humor och vetenskaplig nördjargong tar han oss till en annan galax för att som sista utväg lösa den energikris som hotar jordens överlevnad. Boken har i tidiga recensioner beskrivits som ”ingenting mindre än ett mästerverk” av Kirkus Reviews, och författare som George R.R. Martin och Ernest Cline har hyllat den.

”Det här är sci-fi när den är som bäst”, säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson och tillägger: ”Weirs genialiska lösningar på problemen som uppstår är otroligt underhållande och man kan inte annat än imponeras av hans kombination av vetenskaplighet och storslagna fantasiförmåga.”

Uppdrag Hail Mary släpps samtidigt i hela världen och Ryan Gosling är anlitad som både producent och huvudrollsinnehavare till den kommande filmen. Eftersom The Martian har sålt i mer än fem miljoner exemplar och filmen med samma namn, i regi av Ridley Scott och med Matt Damon i huvudrollen, fått sju Oscars-nomineringar är förväntningarna minst sagt astronomiska.

För översättning till svenska står John-Henri Holmberg.

För recensionsex och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta: josefine.bergkvist@bookmarkforlag.se

Besök Andy Weirs hemsida: www.andyweirauthor.com

Läs mer Andy Weir Uppdrag Hail Mary: Ensam i rymden