Sören Olssons hyllade barnboksserie är tillbaka

Efter höstens läsarsuccé Luna och superkraften är den nioåriga hjältinnan äntligen tillbaka. I Kärleken, den andra delen i Sören Olssons nya barnboksserie, tar Luna till okonventionella metoder för att bli uppmärksammad av killen hon är kär i.

Tillsammans med författarduon Martin Svensson och Leif Eriksson skildrar Sören Olsson vardagen för nioåriga Luna i staden Lilla Vargudden. Med hög igenkänningsfaktor och varm humor behandlar Luna och superkraften: Kärleken evigt aktuella frågor som utanförskap, kärlek och rätten att få vara sig själv.

”Samtidigt som vi vill skriva spännande böcker som lockar till skratt och läsglädje, lägger vi stor vikt vid att barnen ska lära sig att det är okej att vara annorlunda och att de känslor man känner är fullt naturliga. Läsning är ett utmärkt sätt för både barn och vuxna att få en bredare bild av omvärlden och för att både acceptera sig själv och sina känslor likväl som andra människors tankar, känslor och sätt att vara”, säger Sören Olsson.

Sören Olsson är den legendariska barnboksförfattaren bakom kultböckerna Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften är hans nya satsning och hjärteprojekt.

Leif Eriksson & Martin Svensson har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier åt både svenska och utländska personligheter. Martin har dessutom tidigare skrivit den populära barnboksserien om Julius.

Om bokens handling:

Trots att Luna har börjat anpassa sig till sin nyfunna superkraft har vardagen i Lilla Vargudden inte direkt förändrats. Hon känner sig fortfarande lika ensam och annorlunda. Vad ska egentligen en superhörsel vara bra för om den inte kan hjälpa en att få vänner eller bli sedd av den man eventuellt (och helt ofrivilligt) råkar vara kär i? Luna skulle behöva en helt annan sorts superkraft för att Ben i 5b ska märka henne. Eller kanske en steg-för-steg-guide, helt enkelt. Var ska hon hitta en sån?

Serien om Luna och superkraften riktar sig till barn i åldern sex till nio år. Den tredje delen i serien släpps i oktober 2021.

För intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Vilhelm Hanzén, Gul PR
vilhelm@gulpr.se
073 – 690 74 09

Läs mer Sören Olsson, Leif Eriksson & Martin Svensson Luna och superkraften: Kärleken