Millennium möter Dan Brown i Anton Bergs debut

Nu är den här. Debutromanen De Aderton av Anton Berg – P3 Dokumentärs mest prisbelönte producent och skaparen av podcasten Spår. Det är en konspirationsthriller om mörkermän som inte skyr några medel för att bevara sina hemligheter, och en driven journalist vars mål är att avslöja dem.

När radiojournalisten Axel Sköld gör efterforskningar inför en dokumentär snubblar han över ett märkligt samband mellan tre historiska dödsfall: mordet på Olof Palme, vapeninspektör Algernons påstådda självmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka.

Spåren leder till ett anrikt sällskap med rötter i 1700-talet. I sin strävan att bibehålla makten gör de allt för att dölja sanningen och snart visar det sig att ännu en ministers liv svävar i fara.

”Den här boken har jag funderat på under tio års tid och pusselbitar har uppenbarat sig varje gång jag suttit i arkiv och grävt till olika dokumentärer. Att få presentera denna historia både som ljudbok och som en roman känns otroligt spännande. Gillar man de radiodokumentärer jag gjort kommer man känna igen sig och säkert förstå varifrån olika ledtrådar är hämtade”, säger Anton Berg om sin debut.

De Aderton är en lika utmanande som trovärdig konspirationsthriller som knyter samman sekler och dess mörka händelser. Den släpps även som ljudbok i inläsning av författaren själv.

”Jag är djupt imponerad över Anton Bergs begåvning. Det är få förunnat att kombinera en sällsam talang för att producera grävande reportage med en sådan stilistisk förmåga att skriva fiktion”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag.

Kontakta gärna Stephanie Demmler för mer information.

Läs mer Anton Berg De Aderton