Motståndstrilogin är nu komplett

Efter de storslagna och hyllade Blodlokan och Skendöda är Louise Boije af Gennäs tillbaka med tredje och sista delen av Motståndstrilogin – Verkanseld. Det är hög tid för motstånd i denna samhällskritiska trilogi.

Verkanseld
är den tredje och avslutande delen i den kritikerrosade Motståndstrilogin som nu blir komplett. Upplösningen är efterlängtad hos läsarna som återigen får bekanta sig med högaktuella ämnen när verklighetens ouppklarade svenska affärer lyfts fram. Boije af Gennäs skapar en unik dramatik som får läsaren att söka efter svar i både Saras och sin egen verklighet. Trilogin för tankarna till Millennium som blandas med den psykologiska thrillerns ovisshet.

”Det är sällan man ser en thriller som är så viktig. I en tid av fake news känns det extra bra att ge ut Motståndstrilogin som belyser vår historia”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Och med en så spektakulär upplösning är det ett rent nöje!”

I januari 2018 år släpptes första delen, Blodlokan och uppföljaren Skendöda kom i september samma år.

Louise Boije af Gennäs debuterade 1991 med romanen Ta vad man vill ha. Sedan dess har hon utkommit med ytterligare tio romaner, däribland den mycket uppmärksammade Stjärnor utan svindel (1996). Utöver sitt hyllade författarskap är hon också verksam som dramatiker. Hon var med och skapade tv-serien Rederiet och hennes pjäser har spelats på Dramaten och Stadsteatern. Den psykologiska thrillern Verkanseld är den tredje och avslutande delen i hennes spänningstrilogi.

Läs mer Verkanseld Louise Boije af Gennäs