Niklas Ekstedt fokuserar på vardagsmiddagen i ny kokbok

Nu släpps Ekstedt hemma, en kokbok från Niklas Ekstedt med recept för hemmakocken som vill ta sin matlagning till en ny nivå – utan att det ska ta för lång tid. Med snabba recept och initierade tips och råd är den anpassad för både familjen och ensamhushållet.

”När pandemin slog till så ändrades fokus. Plötsligt tillbringade jag mindre tid i restaurangköket och var mer i köket hemma. När barnen kom hem hungriga och undrade när det var dags för middag insåg jag snabbt att mina vanor som professionell kock inte skulle funka på hemmaplan,” säger Ekstedt om boken. ”Middag som blir klar snabbt, och samtidigt är god och inte leder till en massa disk, det var målet med boken.”

Ekstedt hemma: Stjärnkockens nya klassiker – 40 recept/30 minuter/20 tips innehåller recept för alla dagar i veckan. Med recept från klassisk husmanskost till det smakrika asiatiska köket erbjuder den en varierad meny och det veckobaserade menyupplägget är menat att inspirera och förenkla middagsplaneringen.

Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest populära kockar och driver flera stjärnkrogar. Han är känd från flera hyllade matlagningsprogram och har nått internationella framgångar i både brittisk och amerikansk tv. Han har också släppt ett flertal böcker, däribland den omtyckta serien Happy Food som han skriver tillsammans med vetenskapsjournalisten Henrik Ennart.

Presskontakt:
Erik Belin
Kult PR
E-post: erik.belin@kultpr.se
Tel: + 46 (0) 73 066 90 78

Förlagskontakt:
Louise Eriksson
Bookmark Förlag
E-post: louise.eriksson@bookmarkforlag.se
Tel: + 46 (0) 72 911 83 37

Läs mer Niklas Ekstedt Ekstedt hemma: Stjärnkockens nya klassiker – 40 recept/30 minuter/20 tips