Niklas Ekstedt startar grillsäsongen med ny kokbok

Nu släpper vi Ekstedt grillar, en ny kokbok signerad stjärnkocken och grillmästaren Niklas Ekstedt. I denna hyllning till all matlagning som sker över öppen eld delar Niklas Ekstedt med sig av sina skarpaste tips och hemligheter bakom hur man lyckas bakom grillen.

Lagom till grillsäsongens start släpps Ekstedt grillar, kokboken för alla grillentusiaster som vill ta sin grillning till nästa nivå. Boken är en kärleksförklaring till matlagningen bakom grillen, och ett värdefullt verktyg för såväl nybörjaren som den vana grillmästaren.

Under sin långa karriär som kock har Niklas Ekstedt lagat sig till den ultimata glöden, de perfekta temperaturerna och de mest tilltalande smaksättningarna vid grillen. Resultatet delar han nu med sig av i en inspirerande, nyanserad och smakrik kokbok tillägnad allt det som bäst lagas över öppen eld.

”Kunskap är verkligen vad grillning egentligen handlar om”, säger Niklas Ekstedt om boken. ”Med hjälp av en citron kan du hindra fisken från att bränna fast. En näve hö kan ta fram nya smaker. Med en perfekt glöd eller brinnande vedklamp som nyttjas på rätt sätt kan du bli din egen grillmästare.”

Ekstedt grillar innehåller mängder av recept på allt från kött till dessert, och blandas med stjärnkockens bästa tips och beprövade tekniker. Det är en framtida modern klassiker som lämpar sig lika bra för nybörjaren som den vana grillmästaren, signerad Sveriges främsta kock över öppen eld.

Om Niklas Ekstedt:
Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest uppskattade kockar och driver flera framgångsrika restauranger i Sverige och internationellt. Han är känd från hyllade matlagningsprogram och internationell tv och har tidigare släppt kokböcker som Ekstedt hemma och den omtyckta kokboksserien Happy Food som han skrivit tillsammans med journalisten Henrik Ennart på Bookmark förlag.

För intervjuförfrågningar och mer information, vänligen kontakta:
Ebba Lindqvist på Ebba Lindqvist PR
Mejl: brev@ebbalindqvist.se
Telefon: 070-480 33 00

Niklas Ekstedt
www.ekstedt.nu
Insta: @niklasekstedt
Twitter: @NiklasEkstedt

Läs mer Niklas Ekstedt Ekstedt grillar / Knep och hemligheter