Nu släpps Peter Jöbacks självbiografi

Efter fyrtio år på scenen har artisten Peter Jöback nu skrivit självbiografin Att bära sig själv om sitt liv och sin karriär. Det är ett allomfattande verk där han öppenhjärtigt delar med sig av både de mörka och de ljusa episoderna ur livet.

”Det här är berättelsen om mina första 50 år på jorden  och mina första 40 år i musikens tjänst – i alla fall det jag vill dela med mig av. Jag hoppas den kan beröra, inspirera och ge styrka”, säger Peter Jöback om sin självbiografi.

För första gången berättar Peter Jöback hela sin historia om hur han lyckades bli en av Sveriges största artister, trots ett bagage av familjehemligheter, skuldkänslor och skam. Det är en självbiografi om att komma till insikt och försoning men också en lustfylld kärleksförklaring till livet med musiken.

”Trots att Peter Jöback har haft en ovanligt spektakulär karriär och är den enda svensken boendes utanför USA som tagit sig till Broadway, är hans livshistoria på flera sätt allmängiltig. Många läsare kommer kunna relatera till hans uppväxt och familjehistoria och nog även känna tröst och hopp genom läsningen”, säger Ebba Barrett Bandh, litterär chef på Bookmark förlag.

Utöver boksläppet är Peter Jöback i höst aktuell som en av deltagarna i underhållningsprogrammet Så mycket bättre, han släpper ny musik och var i somras en av sommarvärdarna i Sommar i P1. Våren 2022 kommer han att turnera tillsammans med Ola Salo som huvudrollsinnehavare i musikalen Jesus Christ Superstar.

Peter Jöback har skrivit Att bära sig själv tillsammans med medförfattarna Henrik Johnsson, Martin Svensson och Leif Eriksson. Självbiografin innehåller fotografier från arkiv och privata samlingar samt är rikligt illustrerad av konstnären Stina Wirsén.

För intervjuförfrågningar, vänligen kontakta: Rebecca Foss, Micael Bindefeld AB, på rebecca.foss@bindefeldab.se eller 070-768 13 97.

Läs mer Peter Jöback Att bära sig själv