Ny bladvändare av Tiktok-fenomenet Taylor Jenkins Reid

Nu finns äntligen Carrie Soto är tillbaka av Taylor Jenkins Reid på svenska. Det är den fjärde boken i samma värld som inleddes med Evelyn Hugos sju äkta män. New York Times-bästsäljaren som utnämnts till en av årets bästa böcker av flera amerikanska källor är en spännande och underhållande hyllning till starka och ambitiösa kvinnor, samtidigt som den gör upp med orättvisor inom sportvärlden.

”Carrie säger och gör allt som jag aldrig vågat”, säger Taylor Jenkins Reid om bokens huvudperson. ”Hon är hårdare, intensivare och mer svart-vit som person. Hon var en väldigt rolig karaktär att skriva om.”

Boken handlar om Carrie Soto som varit världsledande tennisstjärna i många år, men som tvingats gå i pension strax efter trettio. Hon har aldrig varit populär, men med flest grandslam-titlar har hon varit bäst i världen – till dess att en ny rival slår hennes rekord. Utan någonting att förlora ger hon sig in i matchen igen. Men den här gången har hon inte bara media emot sig utan även kroppen och, som det ska visa sig, kärleken.

Carrie Soto är tillbaka är Taylor Jenkins Reids mest sårbara och gripande bok hittills. Det är en ny feelgood-roman i samma universum som Evelyn Hugos sju äkta män, Daisy Jones & The Six och Malibu brinner. Som föregångarna utspelar den sig i Los Angeles-trakten där den lyfter kvinnornas kamp bland de rika och berömda. Den här gången på 90-talet, i sportvärlden.

”Matcherna bjuder på nagelbitande spänning och Carrie Soto är en lika intressant som inspirerande förebild”, säger förläggare Anna Cecilia Weschke. ”Det här är en bok jag varmt rekommenderar alla som älskar tennis eller intriger, spännande plot-twister och härliga miljöer.”

Boken har hyllats för att vara ”knivskarpt spännande” av People och ”verkligt inspirerande” enligt Cosmopolitan. Washington Post skriver att ”den kommer att sluka dig”. För översättning till svenska står Cecilia Berglund Barklem.

Frida Påhlsson, Bookmark förlag
Email: frida.palsson@bookmarkforlag.se, telefon: 073 920 76 19

Läs mer Carrie Soto är tillbaka Taylor Jenkins Reid Läsguide Carrie Soto är tillbaka