Ny spinoff i Tom Clancys omtyckta Jack Ryan-universum

Den 19e mars släpps Under attack – en fartfylld agentthriller i klassisk Clancy-anda men denna gång med presidentsonen och specialagenten Jack Ryan Jr i ledning. Boken är den första delen i den nya serien om Jack Ryan Jr som översätts till svenska.

Efter att ett simpelt övervakningsuppdrag får en dödlig utgång, ställs Jack inför en kamp mot en okänd fiende med siktet inställt på att förgöra Kollegiet. Kampen leder honom till det Sydkinesiska havet där en kollision mellan två flygplan från rivaliserande nationer blir gnistan till konflikten som varit på väg att brisera.

Snart därefter utsätts Kollegiets högkvarter för en förödande attack. Jack är en av få som klarar sig – och den enda som kan leda Kollegiet i jakten på fienden för att förhindra att två stornationer ger sig in i ett fullskaligt krig.

Under attack utforskar världsfredens brytpunkt och tar oss med på en intensiv resa där Jack Ryan Jr hamnar mitt i en konflikt över nationsgränser. När han övertar stafettpinnen är intrigen lika välmejslad som actionscenerna fängslande – ett signum för en klassisk Clancy-thriller.

Tom Clancy (1947–2013) skrev inte mindre än 18 New York Times-bästsäljare under sin livstid. Många ser honom som grundaren till den internationella thrillergenren och flera av hans böcker har blivit filmklassiker. Don Bentley, en tidigare FBI Special Agent och SWAT-medlem samt helikopterpilot i Army Apache, har tagit över Jack Ryan Jr-serien.

Den fjärde och sista säsongen av den populära tv-serien Jack Ryan släpptes i slutet av juni 2023 på Amazon Prime. Serien som leds av skådespelaren John Krasinski är flerfaldigt Emmy-nominerad.

Läs mer Tom Clancy Don Bentley Under attack