Ny yogabok ger dig mer av sommaren

Idag släpper Bookmark Förlag boken ”Yoga & meditation – släpp dig själv fri”, skriven av Josefine Bengtsson. Med mer än 60 olika yoga- och meditationsövningar får läsaren redskap att hitta frihet i sin kropp, i sitt sinne och i sitt liv. Faktadelen ger en djupare förståelse för den yogiska traditionen, och de illustrerande fotografierna från Roslagens skärgård inspirerar till att ge sig ut i naturen för att komma närmare sig själv.

”Många av oss lever mer i huvudet än i kroppen. Vi planerar, ältar och stressar mer än vad vi ger oss tid att känna efter. Med den här boken vill jag guida dig till ett ärligt möte med dig själv”, säger Josefine Bengtsson och tillägger: ”För det är först när vi lyssnar på oss själva som vi på ett kärleksfullt och harmoniskt sätt kan välkomna andra personer in i våra liv.”

I Yoga & meditation – släpp dig själv fri har Josefine Bengtsson samlat nytänkande och klassiska yoga- och meditationsövningar som hjälper läsaren att lyssna in kroppen. Vill du komma närmare dig själv och känna mer närvaro finns övningar som hjälper dig att ta kontroll, samt att våga släppa taget. Den som vill fördjupa sina relationer och utvecklas gemensamt hittar parövningar, samt yogaövningar med barn.

”Den här boken är som en resa ut i naturen och in i den egna själen”, säger Anna Cecilia Weschke, förläggare på Bookmark Förlag. ”Övningarna är enkla att göra utomhus och berättelsen om yogans bakgrund och filosofi fördjupar förståelsen.”

Josefine Bengtsson har dedikerat de senaste tio åren till yoga och meditation. Efter studier i ashtanga, vinyasa, hatha, restorative yoga och massage, reiki och breathwork har hon genom sitt retreatföretag The Soul Space guidat tusentals människor ner i kroppen och in i sig själva. Nu driver hon retreatcentret Lyckhem på Björkö tillsammans med sin partner Karl Dyall och inspirerar genom sitt populära Instagramkonto. Hennes nya bok är en utveckling av föregångaren som kom 2017.

Fotografierna i Yoga & meditation – släpp dig själv fri är tagna av Sophia Carrhage.

För intervjuförfrågningar och recensionsexemplar, kontakta:

Jenny Schyttberg på Schyttberg PR: jenny@schyttberg.se telefon 0706-243023

Läs mer Josefine Bengtsson Yoga och meditation: Släpp dig själv fri