Nytt författarpar i femte delen av Herkulesserien

Herkulesserien är en internationell och kritikerrosad succé som bara i Sverige har sålt i över en halv miljon exemplar. Nu släpps Falco – den femte boken i serien – med Anna Karolina som Mons Kallentofts nya författarpartner.

I Falco står kriminalinspektör Zack Herry inför nya utmaningar när han i efterdyningarna av ett terrordåd hamnar mitt i en mordgåta som hotar både honom själv – och hela Stockholm. Det är en gripande berättelse som berör lika mycket som den skrämmer.

”Med det snabba tempot och de oväntade vändningarna vågar jag hävda att Falco är den bästa boken i serien”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Nagelbitande spänning utlovas!”

Herkulesserien baseras löst på de antika berättelserna om halvguden Herkules. I den ultramoderna storstadsthrillern Falco refereras till myten om jakten på de jättelika rovfåglarna.

Falco är Mons Kallentofts och Anna Karolinas första gemensamma bok. Anna Karolinas polisiära bakgrund och berättardriv i kombination med Mons Kallentofts tongivande narrativ inom deckargenren skapar en unik författarkonstellation. Resultatet är en episk spänningsthriller som väver samman det personliga dramat med det samhälleliga hotet.

Läs mer Falco Mons Kallentoft & Anna Karolina