Mons Kallentoft & Anna Karolina

Mons Kallentoft står med ena foten i den etablerade deckareliten och med andra i en ny generation noirförfattare. Hans kriminalromaner om Malin Fors har hyllats av såväl läsare som kritiker och hans matböcker har rönt mycket uppmärksamhet. 2001 fick han Katapultpriset, 2005 Gourmand World Cookbook Award, 2008 Hagdahlspriset och 2009 Premio Espana.

Mons Kallentoft debuterade år 2000 med thrillern Pesetas. Hans första Malin Fors-roman heter Midvinterblod och kom 2007. Sedan dess har han skrivit ett flertal kriminalromaner om Malin Fors. 2019 kom den första delen i en ny serie, som utspelar sig på Mallorca: Se mig falla. Sammantaget har Mons Kallentofts böcker sålt i tre miljoner exemplar. De har översatts till 30 språk och flera av titlarna har legat på utländska topplistor.

Efter uppväxten i Ljungsbro utanför Linköping bodde Mons flera år i Stockholm. Idag är han och hans familj bosatt på Mallorca.

 

Anna Karolina har arbetat som polis i 14 år och är känd för sina trovärdiga polisiära beskrivningar. 2014 debuterade hon med Stöld av babian, del ett i serien om Amanda Paller, som nominerades till Crimetimes debutantpris och Stora Ljudbokspriset. Hon följde upp med böckerna Står dig ingen åter och Förlorat ansikte. 2017 kom thrillern Sjusiffrigt om tre kvinnor som kidnappar en ung miljardär. Anna Karolina är uppvuxen i Finspång och bor i Limhamn med sin familj.