Mons Kallentoft & Anna Karolina

Mons Kallentoft står med ena foten i den etablerade deckareliten och med andra i en ny generation noirförfattare. Hans kriminalromaner om Malin Fors har hyllats av såväl läsare som kritiker och hans matböcker har rönt mycket uppmärksamhet. 2001 fick han Katapultpriset, 2005 Gourmand World Cookbook Award, 2008 Hagdahlspriset och 2009 Premio Espana.

Mons Kallentoft debuterade år 2000 med thrillern Pesetas. Hans första Malin Fors-roman heter Midvinterblod och kom 2007. Sedan dess har han hunnit skriva ytterligare sex kriminalromaner om Malin Fors, varav den senaste, Vindsjälar, kom ut 2013. Sammantaget har Mons Kallentofts böcker sålt i över 2,5 miljoner exemplar. De har översatts till 30 språk och flera av titlarna har legat på utländska topplistor, såsom i Frankrike och Storbritannien.

Mons är född 1968. Efter uppväxten i Ljungsbro utanför Linköping bodde han flera år i Stockholm. Idag är han och hans familj bosatt på Mallorca.

 

Anna Karolina har arbetat som polis i 14 år och är känd för sina trovärdiga polisiära beskrivningar. 2014 debuterade hon med Stöld av babian, som nominerades till Crimetimes debutantpris och Stora Ljudbokspriset. Därefter har hon skrivit ytterligare tre böcker och översatts till ett flertal språk. Hon är bosatt i Malmö.