Parasiten av Sofie Sarenbrant är årets mest lyssnade bok

Parasiten av Sofie Sarenbrant är den mest lyssnade boken när streamingtjänsterna sammanfattar bokåret 2023. Ljudboken är inläst av Katarina Ewerlöf.

I Parasiten, som släpptes den 23 maj, skildrar Sofie Sarenbrant det omdebatterade ämnet skakvåld. På sitt karakteristiska sätt riktar hon fokus mot teman som hämndbegär, såriga syskonrelationer och en familjetragedi med katastrofala konsekvenser. Vem står på din sida när livet slås i spillror?

”Vilka fantastiska nyheter att Parasiten blev årets mest lyssnade bok”, säger Sofie Sarenbrant. ”Jag är överväldigad över all den fina respons som Parasiten har fått. Tusen tack till er alla som lyssnat och till Katarina Ewerlöf som har läst in boken.”

Parasiten är den elfte delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld och ljudboken är inläst av skådespelaren Katarina Ewerlöf. När bokåret 2023 summeras ligger Parasiten etta på Storytels, Nextorys och Bokus Plays årstopplistor, samt tvåa på BookBeats sammanställning.

”Sofie Sarenbrant har en unik förmåga att väva samman engagerande livsöden med trovärdiga polisutredningar”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”I Parasiten har hon dessutom hittat ett aktuellt ämne som verkligen berör ljudbokslyssnarna.”

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019, 2020 och 2022. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Böckerna har sålt i över fem miljoner exemplar i 17 länder. Parasiten blev utnämnd till Årets deckare 2023.

Läs mer Parasiten Sofie Sarenbrant