Själsfränden av Sofie Sarenbrant är årets fjärde mest sålda bok

Igår släpptes årstopplistorna över 2022 års bokförsäljning. Spänning och svenska författare dominerar den totala verkstopplistan.

År 2022 var ännu ett starkt år för bokbranschen, även om försäljningen minskade något jämfört med rekordåret 2021. På plats fyra över årets mest sålda böcker alla kategorier ligger Själsfränden av Sofie Sarenbrant. På topplistan över abonnemangstjänster kommer Själsfränden på en tredje plats.

”Det är en fantastisk känsla att så många har läst och lyssnat på Själsfränden under det gångna året. Jag är väldigt glad och tacksam för det. Tack alla läsare och lyssnare, återförsäljare och Bookmark Förlag”, säger Sofie Sarenbrant.

I Själsfränden, den tionde delen i serien om Emma Sköld, väver Sofie Sarenbrant på ett unikt sätt in aktuella och känsliga ämnen som självmord och filicid. Resultatet är en lika angelägen som spännande deckare med många parallella spår. Hur mycket är ett människoliv värt?

”Mycket välförtjänt att Sofie Sarenbrant även detta år är med i toppen”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Samtidigt är jag inte förvånad. Sarenbrant levererar alltid spänning av absolut högsta klass.”

Bokförsäljningsstatistiken inkluderar försäljning via fysisk bokhandel, internetbokhandel, bokklubbar, dagligvaruhandel och digitala abonnemangstjänster. Rapporten är ett samarbete mellan Svenska Bokhandlareföreningen och Svenska Förläggareföreningen.

Själsfränden som ljudbok är inläst av Katarina Ewerlöf.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019, 2020 och 2022. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Böckerna har sålt i över 5 miljoner exemplar i 17 länder. Uppföljaren Parasiten släpps den 23 maj 2023.

För intervjuförfrågningar, kontakta:
Hanna Källerteg, Bindefeld AB
hanna.kallerteg@bindefeldab.se
079-099 06 11

Läs mer Själsfränden Sofie Sarenbrant