Själsfränden av Sofie Sarenbrant är årets mest lyssnade bok på Nextory

Själsfränden av Sofie Sarenbrant är den mest lyssnade boken när strömningstjänsten Nextory sammanfattar bokåret 2022. Ljudboken är inläst av Katarina Ewerlöf.

I Själsfränden, som släpptes den 24 maj 2022, väver Sofie Sarenbrant på ett unikt sätt in aktuella och känsliga ämnen som självmord och filicid. Resultatet är en lika angelägen som spännande deckare med många parallella spår. Hur mycket är ett människoliv värt?

”Det är en fantastisk känsla att börja det nya året med en topplacering av det här slaget”, säger Sofie Sarenbrant. ”Framför allt bidrar det med motivation i arbetet med uppföljaren Parasiten.”

Själsfränden ligger dessutom på andra plats på Storytels årstopplista över de mest lyssnade böckerna, och hamnar på tredje plats på BookBeats lista. Därmed är det den enda titeln som innehar en topp 3-placering på samtliga årslistor.

Själsfränden är den tionde delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Boken är inläst av skådespelaren Katarina Ewerlöf, som är den näst mest lyssnade inläsaren på Nextorys årtopplista.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019, 2020 och 2022. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Böckerna har sålt i över 5 miljoner exemplar i 15 länder. Sofie Sarenbrant har också vunnit Stora E-bokspriset tre gånger. Uppföljaren Parasiten släpps den 23 maj 2023.

Läs mer Sofie Sarenbrant Själsfränden