Själsfränden av Sofie Sarenbrant är sommarens mest lyssnade ljudbok

Själsfränden av Sofie Sarenbrant ligger på första plats när Storytel och Nextory offentliggör sina topplistor över sommarens mest lyssnade ljudböcker 2022. Boken är inläst av Katarina Ewerlöf.

I Själsfränden, som släpptes den 24 maj, väver Sofie Sarenbrant på ett unikt sätt in aktuella och känsliga ämnen som självmord och filicid. Resultatet är en lika angelägen som spännande deckare med många parallella spår. Hur mycket är ett människoliv värt?

”Fantastiskt att så många har lyssnat på Själsfränden i sommar”, hälsar Sofie Sarenbrant. ”Att få starta jobbhösten och planeringen av nästa Emma Sköld med en sådan nyhet är guld värt för mig. Jag blir så peppad att komma igång med uppföljaren.”

Själsfränden är den tionde delen i serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Boken är inläst av skådespelaren Katarina Ewerlöf, som även toppar Nextorys lista över mest populära inläsare.

”Sofie Sarenbrant och Katarina Ewerlöf är en drömduo”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag. ”Om man som jag dagligen följer topplistan har det förstås känts väldigt bra, men det är superhärligt att få förstaplaceringen bekräftad.”

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019 och 2020. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Böckerna har sålt i över 4 miljoner exemplar i 15 länder. Syndabocken, Mytomanen och Skyddsängeln blev årets mest lyssnade böcker på Storytel 2018, 2020 och 2021. Sofie Sarenbrant har också vunnit Stora E-bokspriset tre gånger.

Läs mer Sofie Sarenbrant Själsfränden