Sofie Sarenbrant följer upp sommarprat med bok om övergreppen

Efter elva år som författare släpper Sofie Sarenbrant sin viktigaste bok, Munkavle. I femton år bar hon på en hemlighet som hon till slut valde att berätta. Mellan åtta och tretton års ålder utsattes hon för sexuella övergrepp.

Med över 1,7 miljoner lyssningar blev Sofie Sarenbrants sommarprat ett av 2020 års mest uppmärksammade och har hyllats av såväl lyssnare som media. ”Sofie Sarenbrant gestaltar övergreppen med briljans”, skrev Lotta Olsson i Dagens Nyheter. ”Det är det viktigaste hon någonsin berättat, och jag har aldrig lyssnat mer uppmärksamt.”

”Detta är verkligen drabbande läsning”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark förlag. ”Känslorna och reaktionerna som Sofie Sarenbrant förmedlar i sin roman är så starka och av ett slag som jag inte sett någon annanstans. På det sättet är Munkavle en bok som alla borde läsa.”

”Tanken var aldrig att det skulle bli en bok, men efter den enorma responsen jag fick förra sommaren gick det upp för mig vilket stort behov det finns av att någon sätter ord på det svåra. Och om jag kan hjälpa en enda människa till, så är det värt det”, säger Sofie Sarenbrant.

Munkavle, som utkommer 25 augusti, är ett gripande vittnesmål om konsekvenserna av sexuella övergrepp mot barn. Om självtvivel som förvandlas till mod. Men framför allt är det en berättelse som skänker styrka och hopp till andra drabbade.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010. Totalt har hennes böcker sålt i över 3,5 miljoner exemplar i 15 länder och hon har rönt stora framgångar med sin serie om kriminalinspektör Emma Sköld.

Kontaktperson:
Stephanie Demmler, Bookmark förlag
stephanie.demmler@bookmarkforlag.se

Läs mer Sofie Sarenbrant Munkavle