Sofie Sarenbrant kan bli Årets svenska deckarförfattare för tredje gången

I dag offentliggjordes de nominerade till Årets svenska deckarförfattare 2022. Sofie Sarenbrant är nominerad för fjärde året i rad. Hon vann utmärkelsen både 2019 och 2020. Priset delas ut av streamingtjänsten BookBeat i samarbete med deckarfestivalen Crimetime i Göteborg den 24 september.

Sofie Sarenbrant är nominerad för fjärde gången, lika många år som utmärkelsen delats ut, och hon vann både 2019 och 2020. Priset, som är helt datadrivet, baseras på hur populära, genomlyssnade och omtyckta de tre senaste böckerna från landets bästa deckarförfattare varit under det senaste året.

”Det är underbart att vara nominerad även i år. Jag är så glad över att Själsfränden och de tidigare delarna i serien om Emma Sköld är så populära som ljudböcker. Uppläsaren Katarina Ewerlöf har naturligtvis en stor del i det”, säger Sofie Sarenbrant.

De övriga nominerade till Årets svenska deckarförfattare 2022 är Pascal Engman, Camilla Grebe, Mari Jungstedt, Emelie Schepp och Viveca Sten.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. De 10 böckerna i serien har sålt i över 4 miljoner exemplar i 15 länder. Syndabocken, Mytomanen och Skyddsängeln blev årets mest lyssnade böcker på Storytel 2018, 2020 och 2021. Sofie Sarenbrant har också vunnit Stora E-bokspriset tre gånger. Hennes senaste deckare Själsfränden blev sommarens mest lyssnade ljudbok på samtliga streamingtjänster.

Läs mer Själsfränden Sofie Sarenbrant