Sofie Sarenbrant släpper drabbande bok om övergreppen

I femton år bar Sofie Sarenbrant på en hemlighet som hon till slut valde att berätta. Nu släpps Munkavle, ett viktigt vittnesmål om konsekvenserna av sexuella övergrepp mot barn.

Munkavle är tillägnad alla som har drabbats av övergrepp som barn. Som brottas med skuld och skam. Låt oss tillsammans lägga skammen där den hör hemma: hos förövaren”, säger Sofie Sarenbrant.

Den prisbelönade deckarförfattaren Sofie Sarenbrants sommarprat blev ett av 2020 års mest uppmärksammade med över 1,7 miljoner lyssningar. Hon hyllades av både lyssnare och kritiker för sitt drabbande och modiga vittnesmål om konsekvenserna av de sexuella övergrepp hon utsattes för mellan åtta och tretton års ålder. Efter den enorma responsen valde hon att färdigställa texten som hade påbörjats många år tidigare. Idag släpps Munkavle – Sofie Sarenbrants viktigaste roman någonsin.

”Det är en väldigt modig berättelse. Det som verkligen stannar kvar hos mig är att historien inte primärt handlar om offret eller förövaren utan hur det är att bära på en hemlighet som denna under så lång tid”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 och blev årets deckarförfattare 2019 och 2020. Totalt har hennes böcker sålt i över 3,5 miljoner exemplar i 15 länder och hon har rönt stora framgångar med sin serie om kriminalinspektör Emma Sköld.

För intervjuförfrågningar, kontakta:
Rebecca Foss, Bindefeld AB
rebecca.foss@bindefeldab.se, 070-768 13 97

För information om boken, kontakta:
Stephanie Demmler, Bookmark Förlag
stephanie.demmler@bookmarkforlag.se, 073-951 09 05

Läs mer Munkavle Sofie Sarenbrant