Sofie Sarenbrants Mytomanen är sommarens mest lyssnade ljudbok hos Storytel

I dag släppte Storytel sin lista över mest lyssnade ljudböcker i sommar. I topp låg Mytomanen av Sofie Sarenbrant.

Sofie Sarenbrants Mytomanen, den åttonde boken i serien om kriminalinspektören Emma Sköld, är den ljudbok på Storytel som användarna lyssnat mest på under sommaren.

”Vad roligt! Det är spännande att följa ljudbokens framfart och konstatera hur populärt det är att lyssna på böcker. Jag delar förstås glädjen med uppläsaren Katarina Ewerlöf, som har en stor del i framgången. Stort tack till alla som har lyssnat”, säger Sofie Sarenbrant.

”Jag känner mig ärad och varm i hjärtat”, kommenterar skådespelaren Katarina Ewerlöf, som dessutom är den inläsare som totalt sett har lyssnats mest på under sommaren.

”Jag är otroligt stolt, men så bra som Mytomanen har gått i sommar hade jag egentligen inte förväntat mig annat”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark Förlag.

SOFIE SARENBRANT debuterade 2010 och vann det prestigefulla priset Årets deckarförfattare 2019. Hennes böcker har sålt i närmare 3 miljoner exemplar i 15 länder. Den fängslande och samhällsaktuella serien om kriminalinspektör Emma Sköld har rönt stora framgångar. Visning pågår blev Sveriges mest sålda deckarpocket 2015. Syndabocken var årets mest lyssnade ljudbok på Storytel 2018. Både Syndabocken och Skamvrån har vunnit Stora e-bokspriset. Mytomanen släpptes i maj 2020.

Läs mer Sofie Sarenbrant Mytomanen