Spionage på ny nivå i nya thrillern från Tom Clancy

I en tid då spionverksamheten mot Sverige nått nya höjder är den senaste boken om president Jack Ryan högaktuell. I thrillern I drakens spår, där Tom Clancys litterära arv förs vidare av Marc Cameron, skildras presidentens desperata kamp för att skydda sitt land mot spionage.

I thrillern I drakens spår, skriven av Marc Cameron, får president Jack Ryan reda på att en spion har nästlat sig in i CIA för att sälja statshemligheter till Kina. Presidenten tvingas sätta alla resurser på att hitta mullvaden vars avslöjanden redan satt flera agenter i livsfara.

Samtidigt letar de kinesiska myndigheterna febrilt efter den försvunna forskaren Liu Wangshu, vars senaste projekt ryktas revolutionera landets militära teknologi. Kina fruktar att Wangshu sålt sina skisser till det amerikanska försvaret och de är beredda att gå över lik för att den nya tekniken inte ska hamna i rivalernas händer.

I drakens spår, den senaste delen i serien om president Jack Ryan, skildrar på ett trovärdigt sätt hur spionage och övervakning ökar runtom i världen. Denna underrättelseverksamhet är något som media har rapporterat flitigt om de senaste månaderna då Sverige vid flera tillfällen har varit måltavla för främmande makter.

”Det är som att Clancy själv satt vid tangentbordet. Cameron är en värdig efterträdare och fansen kommer att bli nöjda”, skriver Kirkus Reviews om I drakens spår. Red Carpet Crash menar att thrillern är ”actionspäckad från första till sista sidan”.

Som alla Tom Clancys #1 New York Times-bästsäljare är I drakens spår som hämtad direkt från verklighetens nyheter om spionage inom maktkorridorerna och kapplöpningen för att producera framtidens teknik. Just nu är säsong tre av hyllade tv-serien Jack Ryan under produktion, och i april blev Tom Clancys klassiker Utan misskund (Without Remorse) film med Michael B. Jordan i huvudrollen. 2022 släpps ett efterlängtat spel inom Clancy-universumet: Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction.

Ljudboken, med Reine Brynolfsson som uppläsare, släpps den 18 december.

För mer information eller recensionsexemplar, vänligen kontakta:
Lova Eriksson, Bookmark förlag
lova.eriksson@bookmarkforlag.se

Läs mer I drakens spår Marc Cameron Tom Clancy