I drakens spår

Tom Clancy / Marc Cameron /

Format: Inbunden
Antal sidor: 500
Översättning: Jan Risheden
Omslag: Jon Rosenberg
ISBN: 978-91-89298-47-7
ISBN ebok: 978-91-89298-48-4
ISBN Ljudbok: 978-91-89298-49-1
Utgivningsdatum: 20211012
Originaltitel: Shadow of the Dragon

PÅ DÖDLIG JAKT EFTER SANNINGEN

Ombord ett fartyg i Arktis stöter en forskare på ett märkligt oväsen från en av undervattensmikrofonerna. Hon inser snart att ljudet inte hör hemma under istäcket. Det hon hör låter som mänskliga skrik.

I Vita huset får president Jack Ryan reda på att en spion har nästlat sig in i CIA för att sälja statshemligheter till Kina. Presidenten tvingas sätta alla resurser på att hitta spionen vars avslöjanden redan satt flera agenter i livsfara.

Samtidigt letar de kinesiska myndigheterna febrilt efter den försvunna forskaren Liu Wangshu, vars senaste projekt ryktas revolutionera landets militära teknologi. Kina fruktar att Wangshu sålt idén till det amerikanska försvaret och de är beredda att gå över lik för att den nya tekniken inte ska hamna i rivalernas händer. Sökningen efter forskaren blir snabbt en internationell kapplöpning.

I drakens spår är den senaste boken om president Jack Ryan. Som alla Tom Clancys #1 New York Times-bästsäljare är den skrämmande realistisk och aktuell, som hämtad direkt från verklighetens löpsedlar om spionage och den globala maktkampen om naturresurser.

2018 blev Jack Ryan tv-serie med bland andra Michael Bay och John Krasinski i regi, där säsong tre är planerad att spelas in 2021. I april i år blev Tom Clancys bok Utan misskund (Without Remorse) film med Michael B. Jordan i huvudrollen.


Kontaktperson: Lova Eriksson

Pressbilder

Från samma författare