Thrillerdebut bjuder på fine dining, sex och maktspel

Nu släpps thrillern NORD, en pulshöjande spänningsroman i restaurangmiljö av Katarina Ekstedt och Anna Winberg Sääf, som utforskar ämnen som maktmissbruk, utsatthet och utnyttjande.

Efter en ödesdiger händelse i tonåren står den unge Alex ensam, arbetslös och med självkänslan på botten. När han får ett oväntat jobberbjudande som commis de cuisine på den världsberömda stjärnkrogen NORD tvekar han inte en sekund. Det dröjer dock inte länge förrän Alex inser att inget är som det verkar. Jobbet är minst sagt prövande, och allt ställs på sin spets då han träffar ägaren Alice. Hon är vacker och spännande – men betydligt äldre än Alex och dessutom gift. Alex dras snart in i en härva av lögner, sex och maktspel som verkar helt omöjlig att ta sig ur.

”Inspirationen till boken grundar sig i att min man (stjärnkocken Niklas Ekstedt, reds. anm.) länge har rört sig i den unika miljö som vi skriver om och delat med sig av mycket som sker under ytan. När tanken väl var där kändes det så självklart.”, säger Ekstedt. ”Miljön i Åre, den hårda kökshierarkien och maktbalansen mellan en restaurangägare och personal har varit väldigt speciell att skildra”, fortsätter Winberg Sääf. ”Alla delar är perfekta byggstenar för att skapa spänning.”

I NORD har Ekstedt och Winberg Sääf inspirerats av verklighetens fine dining-kök och kulturen som råder bakom dess stängda dörrar. Det är en helt unik psykologisk thriller som blandar den glamorösa världen av haute cuisine med de hårda villkor och hierarkier som möjliggör utnyttjande, utsatthet och maktmissbruk. Vad gör man när ens dröm plötsligt förvandlas till en mardröm?

”Det är hela tiden nervkittlande och man känner med Alex i varje scen”, säger förlagschef Claes Ericson. ”Dessutom fångas man av alla unika miljöer, både den snötäckta öppna Åreskutan och det ibland klaustrofobiska restaurangköket.”

Katarina Ekstedt är författare och förlagschef. Hon är gift med stjärnkock­en Niklas Ekstedt och har tidigare skrivit åtskilliga omtyckta böcker för barn och ungdom.

Anna Winberg Sääf är författare och föreläsare. Hon har tidigare skrivit ett flertal populära romaner och år 2021 utsågs hon till regionförfattare i Kalmar län.

Presskontakt:
Vilhelm Hanzén
Gul PR
E-post: vilhelm@gulpr.se
Tel: + 46 (0) 73 690 74 09

Förlagskontakt:
Louise Eriksson
Bookmark Förlag
E-post: louise.eriksson@bookmarkforlag.se
Tel: + 46 (0) 72 911 83 37

Läs mer NORD Katarina Ekstedt och Anna Winberg Sääf