Tom Clancy-thriller aktualiserar kampen mot falska läkemedel

Tom Clancys böcker har alltid haft en förmåga att spegla eller till och med förutspå världsomspännande händelser. I Fiende ur skuggan undersöks det våldsamma maktspelet runt förfalskade och undermåliga läkemedel – en företeelse som har vuxit i allt snabbare takt både globalt och i Sverige.
Den hänsynslösa miljardären Harjit Malhotra har byggt sin förmögenhet genom att översvämma den globala marknaden med förfalskade läkemedel. Det enda som står i hans väg framåt är president Jack Ryan, vars avsikt är att få igenom en ny läkemedelslag.

Samtidigt som de falska medicinerna skördar allt fler människoliv gör Malhotra och hans skoningslösa legosoldater allt för att avleda presidentens uppmärksamhet från situationen. Men rökridåerna är otillräckliga och miljardären tvingas tänka större för att distrahera världens mäktigaste ledare och stoppa lagförslaget.

På Malhotras order påbörjas planeringen av en brutal och personlig attack mot president Jack Ryan – kidnappningen av nationens första dam.

Fiende ur skuggan, skriven av Marc Cameron, speglar precis som tidigare Jack Ryan-böcker samtiden med skrämmande realism. Cameron skildrar hur kriminella ligor tjänar stora pengar genom den globala handeln med falska och undermåliga mediciner – en illegal bransch som hotar människors liv.

Kirkus Reviews skriver att Fiende ur skuggan är ”fartfylld spänning för alla Jack Ryan-fans” och Red Carpet Crash menar att thrillern är ”ännu en fantastisk bok i serien”.

I december släpps den tredje säsongen av den populära Jack Ryan-serien på Amazon Prime. Nu står det klart att den hyllade serien med John Krasinski (The Office, A Quiet Place) i huvudrollen även har förnyats för en fjärde säsong, som blir den avslutande.

Ljudboken, med Reine Brynolfsson som uppläsare, släpps den 18 december.

För mer information och recensionsexemplar, vänligen kontakta:
Lova Eriksson, Bookmark förlag
lova.eriksson@bookmarkforlag.se

Läs mer Fiende ur skuggan Tom Clancy Marc Cameron