Anton Berg är tillbaka med efterlängtad uppföljare

Trohetseden är den rafflande uppföljaren till konspirationsthrillern De Aderton. Återigen omvandlar Anton Berg sin grävande journalistik till spännande fiktion.

En rififikupp mot Nationalmuseum slutar med att journalisten Axel Sköld plötsligt har en stulen Rembrandttavla i sin ägo. Tillsammans med historieprofessorn Vilhelm Skrak försöker han blottlägga de ledtrådar som tavlan döljer. När samhället skakas av bombdåd står den nytillträdda statsministern Lova Magnusson i centrum. Men på vems sida är hon egentligen? Och vad ligger bakom den vårdnadstvist som Stina Forss, Axels kollega och vän, dras in i?

”Det har varit otroligt stimulerande att skriva den här boken och få ta upp kontakten med Axel, Stina, David, Skrak och Lova igen. Jag har dessutom förälskat mig i Stockholms äldsta byggnader och i en viss målning, det känns fantastiskt roligt att få sätta den här historien i händerna på läsarna!” säger Anton Berg.

Trohetseden är den andra delen i trilogin om De Aderton. Journalisten Axel Sköld ställs öga mot öga med ett hemligt sällskap – som inte skyr några medel för att bevara sin makt.

”Anton Berg har skrivit en konspirationsroman som är gastkramande”, säger Claes Ericson, förlagschef på Bookmark förlag. ”Jag undviker numera Stockholms innerstad, osäker på var fiktionen slutar och verkligheten börjar.”

Anton Berg är författare, radioproducent och dokumentärjournalist, känd och prisbelönad för sina reportage i bland annat P3 Dokumentär. Han är en av skaparna bakom podcasten Spår, som fick stor betydelse i samband med att Kaj Linna friades efter 13 år i fängelse. 2018 romandebuterade Anton Berg med De Aderton. Han är även aktuell med HBO-serien Knutby: I blind tro.

Ljudboken till Trohetseden är inläst av författaren själv.

För intervjuförfrågningar, kontakta:
Peter Hammarbäck, Kult PR
peter.hammarback@kultpr.se, 070-999 12 17

För information om boken, kontakta:
Stephanie Demmler, Bookmark Förlag
stephanie.demmler@bookmarkforlag.se, 073-951 09 05

Läs mer Anton Berg Trohetseden