Världsfenomenet Outlander utökas med novellsamling

Outlanderserien har engagerat läsare och tittare världen över. Med nio delar i bokserien har böckerna sålts i 50 miljoner exemplar och tv-serien inleder inom kort sin sjunde säsong. Nu släpps novellsamlingen, Sju stenar som må stå eller falla, på svenska och bjuder på allt från tidsresor, romantik och historiebeskrivningar hämtade från verkligheten i en storslagen blandning.

Sju stenar som må stå eller falla släpps den 13 juni och tar med oss på en resa genom tid och rum. Från 1700-talets oroligheter med allt från krig till zombies, till andra världskriget. Allt med kopplingar till huvudseriens karaktärer och händelser. De sju novellerna ger läsarna svar på vad som skett innan, efter eller parallellt med den episka kärlekssagan som utgör Outlanderserien.

Över en halv miljon svenskar har hittills läst Diana Gabaldons episka kärlekssaga. Med Sju stenar som må stå eller falla samlar Gabaldon sju storslagna noveller som tar läsarna med på äventyr som omger huvudserien. Även novellsamlingen nådde New York Times bestseller-lista och Historical Novels Review lyfter fram att ”Gabaldon är i högform … hon väver samman karaktärernas liv, berättelsernas skeenden och visar samtidigt lockande glimtar av det större Outlanderuniversumet.”

Diana Gabaldon är ursprungligen universitetsprofessor i naturvetenskap men har kommit att bli en uppskattad författare med bred repertoar. Hennes Outlanderserie är närmast en egen genre, bäst beskriven som historisk science fiction. Tv-serien Outlander baseras på böckerna och den sjunde säsongen har premiär på Viaplay den 17 juni.

Ljudboken är uppläst av Gabriella Boris och släpps den 28 juni. Översättningen står Lisbet Holst för.

Läs mer Diana Gabaldon Sju stenar som må stå eller falla