Robert Harris aktuell med thriller om andra världskriget

Den historiska romanens gigant är tillbaka med en ny spänningsthriller. I Vedergällning väver Robert Harris samman Hitlers missilkampanj med en fängslande berättelse om två människors livsöden.

November 1944. Tyskland är på väg att förlora kriget. I ett sista desperat försök har Hitler beordrat produktion av 10 000 ballistiska V-2-raketer – världens mest sofistikerade vedergällningsvapen.

Den tyske, desillusionerade raketingenjören Rudi Graf befinner sig i det ockuperade Holland där han ansvarar för avfyrningen mot London. Samtidigt skickas Kay Caton-Walsh, brittisk sektionsofficer i den kvinnliga hjälpflygkåren, till Belgien för att lokalisera och neutralisera hotet. De kommer att påverka varandra mer än någon av dem anar.

”En lysande bedrift; en gripande bladvändare som manar till eftertanke” (Daily Express) och ”Uppslukande; Harris väcker det förflutna till liv genom levande karaktärsteckningar och smart intrig” (Publishers Weekly) är bara några av de lovord som Vedergällning har fått i internationell press. Vedergällning har översatts av Svante Skoglund och finns inläst som ljudbok av Reine Brynolfsson.

Robert Harris arbetade i många år som journalist och politisk redaktör innan han 1992 debuterade med den kontrafaktiska thrillern Faderland. Sedan debuten har han skrivit ytterligare tretton romaner som har översatts till trettiosju språk och sålt i mer än femton miljoner exemplar. En officer och spion, om justitiemordet på Alfred Dreyfus, blev utsedd till årets roman av National Book Awards. Han har även skildrat bland annat antikens Rom i Cicero-trilogin och en dystopisk framtid i Den andra sömnen. Men oavsett vilken historisk era som behandlas av Robert Harris har hans böcker alla en sak gemensamt: i förlängningen handlar samtliga om vår moderna tid.

Läs mer Robert Harris Vedergällning