Följ med på äventyr med Karma och Jonar under läslovet

Nu är Lyras ö här, den tredje delen i serien om vännerna Karma och Jonar – lagom till att läslovet börjar. Den episka äventyrsberättelsen vänder sig till barn i åldrarna 5–11 år och handlar om de två vännernas spännande resa för att rädda sitt land med mod och magi.

Lyras ö tar sin början när de två vännerna Karma och Jonar landar med pegasusen på en magisk ö och möts av sagolik natur och ovanliga vilda djur. Mitt i djungeln hittar de trollkvinnan Lyra som berättar hur de ska stoppa Stendraken en gång för alla. Nu känns det som att inget kan gå fel. Men bland trädens mörka skuggor lurar en välbekant fiende …

Karma och Jonar är en storslagen berättelse med ett viktigt budskap – att våga när det behövs och att vara en god och lojal vän. Med på äventyren är kinten Gala (ett slags blandning mellan katt och räv, vars päls byter färg vid olika känslolägen) och enhörningen Remus. Det är en bokserie på fem delar där fokus ligger på färgsprakande karaktärer, vackra illustrationer och en förtrollande värld att drömma sig bort till. Del fyra, Nagdabergen, ges ut i maj 2021.

”Jag hisnar när jag tänker tillbaka på detta äventyr”, säger författaren Zelda Falköga, som är en av mycket få personer som någonsin har besökt landet Glimeria. ”Nu hoppas jag att många föräldrar kommer att läsa berättelsen om Karma och Jonar tillsammans med sina barn och på så vis resa till Glimeria tillsammans.”

Lyras ö har redan innan releasen fått betyg 5 av 5 av BTJ (liksom del 1, Klipptrollen och del 2, Flykten) som kallar den ”lika färgsprakande, fantasifull och magisk, som spännande”.

Till serien om Karma och Jonar finns pedagogiskt material anpassat för undervisning i F–3 så som lärarhandledning (för bok 1, Klipptrollen), läsguide med extramaterial om serien samt digitala bildspel för det tre böckerna att visa klassen under högläsning. Det finns även ett soundtrack på Spotify: Genom eld.

Författaren Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. I böckerna berättar hon för allra första gången om den största av alla sägner från landet, den om Karma och Jonars kamp mot Stendraken.

Falköga är en fiktiv avsändare, och bakom henne står en artist/författare som valt att förbli anonym i detta projekt.

Det pedagogiska materialet och annat extramaterial finns att ladda ner på Karma och Jonars hemsida: https://www.karmaochjonar.se

För frågor rörande PR, kontakta:

Vilhelm Hanzén, Gul PR
vilhelm@gulpr.se, 073 – 690 74 09

Läs mer Zelda Falköga Karma och Jonar: Lyras ö