Zelda Falköga

Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. Hon är en av mycket få personer som någonsin har varit i landet Glimeria, och som har hört om landets öde med egna öron.

Den första serien om Karma och Jonar heter Sagan om Glimeria och består av fem böcker: Klipptrollen, Flykten, Lyras ö, Nagdabergen och Stendraken. I det första äventyret får vi följa de två vännerna i kampen mot den mäktiga Stendraken och hur de lär sig använda mod och list för att befria det magiska landet Glimeria från ondska.

Den andra serien om Karma och Jonar heter Trollkarlens ö och innehåller ett helt nytt uppdrag för de två där de måste bekämpa en farlig och ond magi som släppts lös. Den sista boken i serien heter Stingas Hämnd och släpps i oktober 2024.

Böckerna om Karma och Jonar finns som animerad tv-serie på Viaplay. Serien visas i över 14 länder och riktar sig till barn i åldrarna 6-9 år. Första säsongen är baserad på Klipptrollen, den första boken i serien.

Utgivning

Nyheter