Anfall som försvar

Tom Clancy / Marc Cameron /

Format: Inbunden
Antal sidor: 528 
Översättning: Jan Risheden
Omslag: Jon Rosenberg
ISBN: 978-91-89087-13-2
ISBN ebok: 978-91-89087-80-4
ISBN Ljudbok: 978-91-89087-72-9
Utgivningsdatum: 20201017
Originaltitel: Code of Honor

Med framtidens krigsföring 

När två amerikanska spelutvecklare försöker sälja ett avancerat AI-program till ett indonesiskt spelbolag blir Kinas underrättelsetjänst varse om den innovativa tekniken. De lyckas stjäla mjukvaran med avsikten att hacka och kontrollera amerikanska tillgångar.

Jack Ryan Jr och Kollegiet samlar sina styrkor för att hindra Kinas plan innan det är för sent. AI-programmet är ett av de mäktigaste vapnen i modern tid och hamnar teknologin i fel händer kan det få katastrofala följder.

Samtidigt står president Jack Ryan handfallen när hans barndomsvän Patrick West, tidigare CIA-agent och numera bosatt i Indonesien, anklagas för hädelse mot islam. Ryan måste hitta ett sätt att rädda West utan att skada USA:s internationella relationer, men tiden är knapp. Hans politiska motståndare i Washington letar nämligen intensivt efter möjligheter att störta presidentens styre. Kommer Jack Ryan kunna hämta hem sin vän och samtidigt stoppa ett potentiellt högförräderi på hemmaplan?

Anfall som försvar är den senaste boken om president Jack Ryan. Som alla Tom Clancys #1 New York Times-bästsäljare är den skrämmande realistisk och aktuell, som hämtad direkt från verklighetens löpsedlar om datasäkerhet och farorna med artificiell intelligens.

Jack Ryan är aktuell som TV-serie i Amazons storsatsning med bland andra John Krasinski och svenska Noomi Rapace i rollerna samt Michael Bay i regi. Serien har blivit förnyad för en tredje säsong med premiär under 2021.

 


Kontaktperson: Lova Eriksson

Pressbilder

Från samma författare