Kusinen

Klas Ekman

Format: Inbunden
Boktyp: Thriller
Antal sidor: Ca. 360
Omslag: Marcell Bandicksson
ISBN: 978-91-89585-13-3
ISBN ebok: 978-91-89585-17-1
ISBN Ljudbok: 978-91-89585-18-8
Utgivningsdatum: 20230516

Författaren till Årets deckardebut 2021 följer upp med ny suggestiv thriller där stillsam stugmiljö och saltkyssta västkustklippor utgör fonden till ett mörkt drama om klasstillhörighet, fasad och ond bråd död.

Fyrtiåriga Fanny har just separerat från sin sambo och känner sig förvisso fri men är utan bostad och i behov av en omstart. På en släktträff återupptar hon kontakten med den trevliga och framgångsrika kusinen Ulrika och hennes förmögne make. När paret erbjuder Fanny att tillbringa sommaren hos dem, förvånar Fanny sig själv med att tacka ja.

Sommaren på Onsalahalvön ser ut att bli härlig och social. Men när den nya vänskapens smekmånadsfas övergår till vardag kommer slitningarna smygande. En olycksalig utekväll slutar med en desperat handling och Fanny finner sig snart insnärjd i en triangel där hon ifrågasätter vem Ulrika egentligen är, och kanske ännu värre – vem hon själv håller på att bli?

Kusinen är en mörk, psykologisk thriller om tillit, skuld och självbedrägeri. Klas Ekman skildrar skickligt människor i avgörande faser av livet, och hur vi både skapar oss själva och blir till i våra egna och andras ögon.


Kontaktperson: Ebba Barrett Bandh

Pressbilder