Midnatt

Walter Falk

Format: Kartonnage
Boktyp: Barnbok 9–12 år
Antal sidor: Ca. 220
Omslag: Reine Rosenberg
Illustratör: Reine Rosenberg
ISBN: 978-91-89889-23-1
ISBN ebok: 978-91-89889-24-8
Utgivningsdatum: 20241010

Skymning och Gryning nominerade till Årets barn- och ungdomsdeckare. Nu kommer den avslutande delen i Höstlovstrilogin!

Solen är på väg ner över Tofstaholms trädtoppar och Jakob njuter av stallets stillhet efter ett minst sagt dramatiskt dygn. Men det enda han kan tänka på är Hedvig.

Vad han inte vet är att det samtidigt pågår ett mordförsök ett stenkast därifrån. Någon verkar vara ute efter att förgöra Tofstaholms herrgård och hämnas på hela familjen Cederbielke. Det står snabbt klart för Hedvig och Jakob att mysteriet runt Cederbielkes skatt inte är över – det har bara börjat.

Medan jakten på en farlig mördare inleds, blir Hedvig utsatt för ett stort svek som gör att hon måste omvärdera sina känslor för Jakob. Kommer hon att kunna förlåta honom?

MIDNATT är den tredje och sista boken i Höstlovstrilogin. De tre böckerna utspelar sig under ett enda dygn i vackra Tofstaholm, den lilla byn där inget är som det verkar. De tidigare delarna i serien, Skymning och Gryning, nominerades till Årets bästa barn- och ungdomsdeckare 2022 respektive 2023.

Förutom att vara en fartfylld och nervpirrande deckarhistoria för både vana och ovana läsare, är det en oförglömlig berättelse om vänskap och svek. Boken är rikt illustrerad med 20 helsidesbilder av den hyllade illustratören Reine Rosenberg.


Kontaktperson: Lova Eriksson

Pressbilder