Skymning

Walter Falk

Format: Kartonnage
Boktyp: Barnbok 9–12 år
Antal sidor: 220
Omslag: Reine Rosenberg
Illustratör: Reine Rosenberg
ISBN: 978-91-89393-30-1
ISBN ebok: 978-91-89298-74-3
ISBN Ljudbok: 978-91-89298-75-0
Utgivningsdatum: 20221010

Vänskap, svek och snillrika brott under en enda kväll – nominerad till Spårhunden som Årets bästa barn- och ungdomsdeckare 2022!

När 13-åriga Hedvig och Jakob stöter på varandra en kall höstlovskväll har det gått två år sedan den ödesdigra dagen på stranden. Dagen då allt förändrades och de blev som främlingar för varandra. Vad de inte vet där de står mittemot varandra i oktobermörkret är att ett brott begås bara en liten bit bort.

I Tofstaholms herrgård har en mystisk figur tagit sig in genom källarfönstret för att stjäla en väldigt speciell tavla föreställande den gamla bulldoggen Felix. Tavlan är det enda som grevinnan och influencern Fiona ärvt av sin far som dött under dunkla omständigheter en månad tidigare.

Samtidigt som Hedvig och Jakob tvingas hantera sitt såriga förflutna blir de indragna i jakten på den gåtfulla taveltjuven. De två tonåringarna blir snabbt medvetna om att de inte kan lita på någon förutom varandra.

Skymning är den första boken i Höstlovstrilogin. Den nominerades till Årets bästa barn- och ungdomsdeckare 2022 av Svenska Deckar­akademin.

Böckerna utspelar sig under två dagar i vackra Tofstaholm, den lilla byn där inget är som det verkar. Förutom att vara en modern, fartfylld och komplex deckarhistoria för både vana och ovana läsare, är det en finstämd berättelse om vänskap och svek. Boken är rikt illustrerad med 20 helsidesbilder av den hyllade illustratören Reine Rosenberg.


Kontaktperson: Lova Eriksson

Pressbilder