Gryning

Walter Falk

Format: Kartonage
Boktyp: Barnbok 9–12 år
Omslag: Reine Rosenberg
Illustratör: Reine Rosenberg
ISBN: 978-91-89750-64-7
ISBN ebok: 978-91-89750-89-0
ISBN Ljudbok: 978-91-89750-90-6
Utgivningsdatum: 20231010

Nominerad till Spårhunden som Årets bästa barn- och ungdomsdeckare!

När Hedvig och Jakob vaknar morgonen efter den stora tavelstölden upptäcker de till sin fasa att den mordmisstänkte Peder har blivit frisläppt under natten. Men hans frihet blir kortvarig. I den snötäckta gryningen blir Peder kidnappad av en okänd, gasmaskklädd person.

När influencern och grevinnan Fiona ber om hjälp att hitta sin fästman är Hedvig och Jakob till en början motvilliga. Varför skulle de hjälpa den man som mördade greve Carl? Men när de själva plötsligt hamnar i skottlinjen blir de tvungna att ta upp jakten på kidnapparen med fara för sina egna liv. Problemet är bara att den lilla byn Tofstaholm rymmer många invånare som har anledning att röja Peder ur vägen.

Ju närmare sanningen de kommer, desto större blir hotet.

Gryning är den andra boken i Höstlovstrilogin. Både Gryning och Skymning, den första i serien, nominerades till Årets bästa barn- och ungdomsdeckare 2022 respektive 2023 av Svenska Deckar­akademin.

Trilogin utspelar sig under ett dygn i vackra Tofstaholm, den lilla byn där inget är som det verkar. Förutom att vara en fartfylld och nervpirrande deckarhistoria för både vana och ovana läsare, är det en oförglömlig berättelse om vänskap och svek. Boken är rikt illustrerad med 20 helsidesbilder av den hyllade illustratören Reine Rosenberg.


Kontaktperson: Lova Eriksson

Pressbilder