Omgiven av lögnare

Thomas Erikson

Format: Danskt band
Boktyp: Populärvetenskap
Omslag: Anders Timrén
Illustratör: Anna Söderberg
Formgivning: Anna Söderberg
ISBN: 978-91-89820-69-2
ISBN ebok: 978-91-89820-70-8
ISBN Ljudbok: 978-91-89820-71-5
Utgivningsdatum: 20240409

Den chockerande insikten om varför alla ljuger

Studier visar att personer som aldrig tidigare träffats ljuger för varandra upp till tre gånger inom de första fem minuterna. Är det verkligen sant?

Via kända lögnare, enkla avkodningstekniker och underhållande anekdoter visar boken hur du avslöjar en tvättäkta lögnare och genomskådar osanningar men även hur du själv ljuger utan att bli ertappad.

Omgiven av lögnare reder ut det komplicerade gränslandet mellan lögn och sanning, undanhållande av sanning, mygel med siffror och statistik och den ack så bedrägliga vita lögnen. Här kan du göra test som avslöjar när du själv skulle kunna tumma på sanningen, och vilka andra som gör det.

I en tid där lögner flyger jetplan och sanningen åker hästskjuts är det här oumbärlig läsning för alla som inte vill bli lurade.


Sagt om Omgiven av-böckerna:

Erikson imponerar ännu gång med sin förmåga att göra forskningsbaserade diskussioner lättillgängliga och underhållande. Det här är ännu en fullträff.
Publishers Weekly, Starred Review

Ett underhållande och lärorikt verk.
Tidningen Rakentaja, Finland

Genom att fläta samman komplexa beteendeteorier och situationer vi ständigt befinner oss i förmedlar författaren sin kunskap på ett ytterst övertygande sätt … Se till att läsa den här boken!
Tidskriften Sensa, Kroatien


Kontaktperson: Anna Cecilia Weschke

Pressbilder