Alla är lögnare enligt Thomas Eriksons nya bok

Sanningen är att alla ljuger. Förstår man inte lögnen, förstår man inte människorna omkring sig. Det säger succéförfattaren Thomas Erikson i sin nya bok Omgiven av lögnare.

Den 9e april släpptes Omgiven av lögnare. Det är sjunde boken i Omgiven av-serien av Thomas Erikson som är en av Sveriges mest framgångsrika författare. Hans internationella succé Omgiven av idioter är en av världens mest sålda faktaböcker genom tiderna, och han är Sveriges mest översatta aktiva författare med 58 språk. Omgiven av idioter har sålt i över åtta miljoner exemplar och har följts av ytterligare sex böcker i serien Omgiven av, och till listan bör även läggas Thomas sju skönlitterära böcker.

Nu tar Thomas Erikson sig an lögnen. Det gör han i ett samhällsklimat präglat av fake news, allt fler självutnämnda sanningssägare och en växande gråzon mellan det som är sant och falskt.

– Min uppgift som beteendevetare och författare är att inspirera och utbilda. Omgiven av lögnare är en nödvändig guide till samhället och samtiden. Lögnen finns överallt, både dold och öppen. Vi behöver förstå dess funktion, och avslöja den när det behövs. Det handlar inte om att döma och peka finger, utan om att förstå människorna omkring oss, säger Thomas Erikson.

Studier visar att personer som aldrig tidigare träffats ljuger för varandra upp till tre gånger inom de första fem minuterna. I Omgiven av lögnare analyseras både den vita lögnen och uppmärksammade fall där personer medvetet ljugit grovt och öppet. Boken innehåller även test som utmanar läsarens självbild och träffsäkra analyser av kända lögner och lögnare genom historien. I fokus är människans drivkrafter och lögnens funktion.

– Lögnen som fenomen finns överallt idag och kanske har det aldrig varit svårare eller viktigare att upptäcka och förstå den, säger förlagschef Claes Ericson. Jag lär mig otroligt mycket och har inte tråkigt en enda sida när jag läser Omgiven av lögnare.

Läs mer om Thomas på hans hemsida.

Surrounded by Idiots

För mer information och kontakt med författaren:
SCHYTTBERG PR: jenny@schyttberg.se | 0706-24 30 23
jespercbrandt@gmail.com | 0707–927203

Thomas Eriksons produktion

Faktaböcker

2024 – Omgiven av lögnare
2022 – Omgiven av energitjuvar
2021 – Omgiven av narcissister
2020 – Omgiven av motgångar
2018 – Omgiven av dåliga chefer
2017 – Omgiven av psykopater
2014 – Omgiven av idioter

Skönlitterära böcker

2023 – Miljardären
2017 – Dödgrävarens dotter (tillsammans med Christina Erikson)
2015 – Av jord är du kommen (tillsammans med Christina Erikson)
2014 – Vedergällning
2013 – Vanmakt
2012 – Illdåd
2011 – Bländverk

Läs mer Omgiven av lögnare Thomas Erikson