Johanna Gillbro

Johanna Gillbro har doktorerat inom experimentell och klinisk dermatologi vid University of Bradford i England.

Under doktorandtiden i Storbritannien fokuserade Johanna Gillbro på hudens pigmentering och innebörden av oxidativ stress i huden på patienter med hudsjukdomen vitiligo. Johanna Gillbro tog examen i experimentell dermatologi år 2006 och har idag mer än 15 års erfarenhet inom dermatologi och är specialist på huden och på hur vi ska ta hand om den.

Johanna Gillbro har publicerat många vetenskapliga artiklar inom ämnet dermatologi och är den mest citerade författaren i tidskriften International Journal of Cosmetics. Hon har även vunnit pris för bästa vetenskapliga artikel inom ”cosmetic science”  Hon har skrivit flera bokkapitel om hudens funktion och forskningsmetoder därav. Hon har även varit gästredaktör för tidskriften Cosmetics och hon är ofta inbjuden på internationella dermatologiska konferenser för att presentera sina forskningsresultat.

Hon har tagit ett antal patent på ett flertal innovativa nya aktiva ingredienser för hudvård. Johanna Gillbro har haft roller som forskningsledare inom anti-age behandlingar, hudens barriärfunktion och hyperpigmentering. Hon har också lett forskning av aktiva ingredienser för hudvård samt varit innovationschef inom hudvårdsindustrin.