Revolutionerande kunskap om hudvård

Nu släpps Hudbibeln, den första kompletta guiden till vår hud och hur vi bäst tar hand om den.

I Hudbibeln utmanas marknadens syn på hudvård och vi får lära oss grunderna om vår hud. Vad är sanning och myt? Johanna Gillbro lotsar oss genom skönhetsdjungeln och förklarar vad som faktiskt fungerar och varför många produkter inte håller vad de lovar.

Johanna Gillbro är doktor inom experimentell dermatologi och har mer än femton års erfarenhet inom hudvårdsbranschen. Hennes forskning är både prisbelönad och hon är en av de mest citerade inom cosmetic science. I Hudbibeln delar hon med sig av sin kunskap om kroppens största organ och hjälper oss att förstå huden som en helhet.

”Det är viktigt att se huden från ett helhetsperspektiv”, säger Johanna Gillbro. ”Ett enormt fokus ligger idag på hudvårdsprodukter och det ser vi inte minst på hur mycket pengar som spenderas på dem. Det gäller verkligen att se sin hudvårdsrutin som en helhet där även livsstil, kost och inte minst ett stöttande av hudens bakterieflora spelar roll in. Vi har allt att vinna på att lära oss mer.”

Aldrig förr har vi investerat så mycket tid och pengar i vår hudvård, men vi vet fortfarande förvånansvärt lite om vår hud och vad vi smetar på den. I en omvärld med många riktlinjer och kurer är Hudbibeln den perfekta guiden till vår hud och hur vi bäst tar hand om den.

”Hudvård är något som engagerar många. Hudbibeln är fantastisk på så sätt att den lär oss om vår hud ur flera aspekter. Med Hudbibeln hjälper Johanna Gillbro den vanliga konsumenten att se nyktert på hudvårdsprodukter genom att förstå vad ens egen hud behöver och vad som fungerar”, säger Ebba Barrett Bandh, förläggare på Bookmark förlag.

Läs mer Hudbibeln Johanna Gillbro