Ny efterlängtad thriller i Herkulesserien

Deckarsuccén Falco blev startskottet för den nya författarduon Mons Kallentoft och Anna Karolina. Nu släpps uppföljaren Albino, den sjätte boken i hyllade Herkulesserien.

Albino är den senaste delen i Herkulesserien om polisen och antihjälten Zack Herry. En man hittas stympad och en kvinnlig modell blir brutalt kidnappad. Båda offren är albiner. Har myten om att albinokroppsdelar ger lycka och välgång nått Sverige? Samtidigt som hotet blir personligt måste Zack kämpa med förbjudna känslor och inre demoner.

Herkulesserien, som har översatts till tolv språk, bygger på de antika berättelserna om halvguden Herkules och hans stordåd. Över serien växer ett ödesdrivet relationsdrama fram, där Zack likt en modern Herkules slits mellan två världar. Albino baseras löst på det sjunde stordådet – jakten på den vita tjuren.

”De antika myterna innehåller alla ingredienser en bra deckare behöver – våld, sex, hämnd och död. Det är otroligt spännande att utifrån de ramarna tillsammans skapa en ultramodern thriller”, menar Mons Kallentoft och Anna Karolina.

I Albino kombineras Mons Kallentofts tongivande narrativ med Anna Karolinas berättardriv och erfarenheter som polis. Skildringar av kall storstad möter Tanzanias gassande hetta och våldsamma actionscener avlöses av känslomässiga reflektioner, vilket resulterar i en beroendeframkallande thriller.

Läs mer Mons Kallentoft & Anna Karolina Albino