Förövare hängs ut på nätet i Netflix-aktuella Harlan Cobens nya thriller

En fartfylld thriller som tar pulsen på samtiden och ett förnyat avtal med Netflix – spänningens mästare Harlan Coben är tillbaka med besked. Idag släpps Lämna inga spår, Cobens senaste thriller som skildrar konsekvenserna av onlinedrev och cancelkultur.

Wilde växte upp utan någon kännedom om vare sig sin familj eller identitet. Allt han vet är att han som pojke hittades övergiven i skogen. Nu är han äntligen redo att hitta sitt ursprung – men jakten efter sanningen leder till fler frågor än svar. Genom sin efterforskning stöter Wilde av en slump på ett mystiskt medborgargarde som har tagit sig an uppgiften att straffa anonyma nättroll. Snart upptäcker Wilde att deras dunkla verksamhet har utlöst en till synes ostoppbar mordspiral.

Lämna inga spår är Harlan Cobens senaste thriller och den fristående uppföljaren till omåttligt populära Pojken från skogen, där outsidern Wilde presenterades för första gången. Med engagerande karaktärsporträtt och explosiv action är Lämna inga spår högaktuell i en tid då onlinedrev och uthängning av förövare på nätet ofta står i fokus.

BTJ ger Lämna inga spår betyget 5 av 5: ”Varje gång man tror att man förstår hur det hänger ihop tar berättelsen en ny och oväntad vändning som skruvar upp spänningen ända fram till de sista sidorna. Karaktärerna är fascinerande och väl underbyggda och tillsammans med samhällskritiken ger de denna spänningsroman ett djup som gör den till mer än god underhållning. Jan Risheden har gjort en utmärkt översättning.”

Nu står det dessutom klart att Harlan Coben fortsätter sitt samarbete med Netflix, där författaren sedan tidigare har 14 filmer och serier baserade på sina bästsäljande böcker – bland annat de hyllade serierna The Stranger, Safe och Stay Close. Avtalet med streamingtjänsten förnyas nu med ytterligare 12 produktioner, bland annat en filmatisering av Sluta aldrig fly som släpptes på svenska i fjol.

Harlan Cobens spänningsromaner har sålt i över 75 miljoner exemplar och publicerats på 45 språk. Han är den första författaren som tilldelats samtliga av de tre litterära utmärkelserna Edgar Allan Poe Award, Anthony Award och Shamus Award.

Läs mer Lämna inga spår Harlan Coben