Grundläggande kunskap om kostens inverkan på vår hälsa

I Ät dig frisk sammanfattar läkaren William W. Li den omfattande internationella forskning som undersöker livsmedel med samma metoder som används vid framtagning av läkemedel. Resultaten presenteras i enkla och inspirerande kostråd, livsmedelslistor och recept.

Hälsa är ett aktivt tillstånd som kräver ständigt försvar. För att upprätthålla hälsan har kroppen fem avancerade självläkningssystem, bland dem immunförsvaret. Samtliga system påverkas av vad vi äter.

Tanken med Ät dig frisk är inte att ersätta mediciner, specialdieter eller läkarbehandlingar. Istället vill boken presentera vetenskapliga studier och rekommendationer som hjälper oss att ta beslut om vad vi ska äta för att främja kroppens självläkande funktioner.

”En ögonöppnare för vilken enorm potential som bioaktiva ämnen i vanlig mat faktiskt kan ha”, skriver vetenskapsjournalisten Henrik Ennart om boken i förordet.

Doktor William W. Li har gett ett TED-talk på ämnet som fått över 11 miljoner visningar. Han driver The Angiogenes Foundation som är knuten till 2018 års Nobelpristagare i medicin och arbetar internationellt för att sprida kunskap om kostens betydelse för vår hälsa. Han publiceras regelbundet i ledande vetenskapliga tidskrifter och föreläser på de främsta läkarutbildningarna över hela världen.

För översättning till svenska står Sandra Medin och Anna Olsson.

Läs mer William W. Li Ät dig frisk