Harlan Coben skildrar en förälders värsta mardröm i ny thriller

David Burroughs liv ställs på ända när han blir dömd för det brutala mordet på sin son. Vad hände egentligen den där ödesdigra natten? Den bästsäljande spänningsförfattaren Harlan Coben är aktuell med Tills jag hittar dig – en skrämmande thriller om hur ingen människa kan undkomma sitt öde.

David och Cheryl Burroughs levde ett enkelt liv i sitt drömhus tillsammans med sin treåriga son Matthew. Aldrig i sin vildaste fantasi kunde de föreställa sig vilken fruktansvärd tragedi som väntade. Fem år senare har Cheryl gift om sig och David avtjänar ett livstidsstraff för att ha mördat sin son. David hävdar sin oskuld men åren i fängelse har fått honom att förlora hoppet till upprättelse – och tilltron till sig själv. Kan han verkligen vara säker på vad som hände den där natten?

Harlan Cobens Tills jag hittar dig är en tankeväckande och adrenalinstinn thriller om en förälders värsta mardröm. Med sina kännetecken som mörk humor, oförutsägbara vändningar och intriger som skulle passa på vita duken väver spänningens mästare samman en historia som man sent kommer att glömma.

BTJ skriver om boken: ”Berättelsen tar flera oförutsägbara vändningar och särskiljer sig från narrativen i många andra deckare. Den rosade spänningsförfattaren Harlan Coben strör med stor noggrannhet ut ledtrådar och håller läsaren lagom nyfiken fram till sista kapitlet. Porträtten är både trovärdiga och färgstarka utan att dra ner tempot på berättelsen. Tills jag hittar dig är en nervkittlande och välskriven bladvändare som skulle göra sig väl även som film eller tv-serie.”

Förutom att vara mästaren av spänningsromaner, har Harlan Coben dessutom fått titeln ”The King of Netflix”. Författaren har ingått ett samarbete med streamingtjänsten där fler än 25 av hans bästsäljande böcker ska bli filmer och serier. Bland produktionerna finns de hyllade serierna The Stranger, Safe och Stay Close, och den 1 januari hade Fool Me Once (Sanningen) premiär på Netflix.

Harlan Cobens spänningsromaner har sålt i över 80 miljoner exemplar och publicerats på 46 språk. Han är den första författaren som tilldelats samtliga av de tre litterära utmärkelserna Edgar Allan Poe Award, Anthony Award och Shamus Award.

Läs mer Tills jag hittar dig Harlan Coben