Höstens stora deckarsatsning för slukaråldern

Vänskap, svek och snillrika brott under en enda kväll. Nu släpps Skymning, den första delen i den storslagna barnbokssatsningen Höstlovstrilogin. Trilogin, som riktar sig till barn 9–12 år, utspelar sig under ett dygn i vackra Tofstaholm – byn där inget är som det verkar.

Förutom att vara en modern och komplex deckarhistoria för både vana och ovana läsare, är Höstlovstrilogin en finstämd berättelse om vänskap och svek. Böckerna, som funnit inspiration från Kalle Blomkvist och PAX-serien, utspelar sig i den hemlighetsfulla byn Tofstaholm där tonåringarna Hedvig och Jakob dras in i en dramatisk jakt för att hitta ett försvunnet arv.

Med ingredienser som fartfyllt tempo och spännande mysterium som blandas med vardagsproblem och komplexa karaktärsporträtt är Höstlovstrilogin ett unikt tillskott till deckargenren. Böckerna är rikt illustrerade med helsidesbilder av den hyllade illustratören Reine Rosenberg.

Författaren Walter Falk arbetar som privatdetektiv och har hjälpt polisen att utreda alla typer av brott. Skymning är hans debutroman.

”Jag har aldrig haft någon tanke på att skriva en bok. Men när jag fick höra vad som hade hänt under det där kalla höstlovsdygnet i Tofstaholm så kände jag mig tvungen att ta upp pennan. Tre brott under ett dygn – jag har aldrig sett något liknande under min snart trettio år långa karriär. Det som Hedvig och Jakob har varit med om är unikt”, säger Walter Falk.

Walter Falk är en fiktiv avsändare, och bakom honom står en författare som valt att förbli anonym.

Om boken: Det är en av höstlovets kallaste kvällar. I Tofstaholms spöklika herrgård har en mörkklädd person brutit sig in genom källarfönstret för att stjäla en väldigt speciell tavla. Tavlan tillhör den unga grevinnan Fiona och är ett arv efter hennes far som just dött under mystiska omständigheter.

Alldeles i närheten har 13-årige Jakob precis stött på sin barndomsvän Hedvig. De har inte setts på två år, sedan den dagen då de slutade prata med varandra. Nu står de där i mörkret som två främlingar.

Samtidigt som Jakob försöker vinna tillbaka Hedvigs vänskap tvingas de ta upp jakten på den gåtfulla taveltjuven. Vem kan de egentligen lita på?

Till Skymning finns en lärarhandledning för elever i mellanstadiet. Nästa bok i serien, Gryning, släpps till höstlovet 2023.

För frågor om boken eller recensionsexemplar, vänligen kontakta:

Moa Chambers, Bookmark förlag
moa.chambers@bookmarkforlag.se

Läs mer Walter Falk Skymning