Hyllning till himmel och jord i ny målarbok från Maria Trolle

Maria Trolle är konstnär och målarboksskapare och den 24 oktober släpptes Stjärnfall, hennes åttonde målarbok för vuxna. Efter mer än 10 år som verksam målarbokskreatör vänder Maria Trolle blad, med ett nytt manér och storslaget innehåll med inspiration från folksagor, astrologi och naturens grönskande vrår.

Med tydliga influenser från naturen, skogen och allt som växer, har Maria Trolle i över ett decennium skapat konst och förtrollande målarboksutgåvor med en tydlig grön tråd. I sin senaste målarbok skiftar hon för första gången manér och riktning och vänder blicken uppåt. I Stjärnfall är himlavalvet ovan en ständig närvaro, samtidigt som hon behåller fokus på skog och trädgård – som en hyllning till synergierna mellan det ständigt pågående livet i våra djupaste skogar, och det okända som vilar omkring oss.

”I vintras drog en komet förbi nära jorden, och det var även möjligt att se norrsken över stora delar av landet. Vid flera tillfällen var jag ute i mörkret och såg upp mot den stora stjärnspäckade himlen, vilket satte i gång något hos mig”, säger Maria Trolle om skapandet av boken. ”Den här boken är en plats för kreativitet och glädje, och samtidigt en påminnelse om att ta en stund i tystnad och bara fundera över livet vi lever här och förhoppningsvis inspireras att skapa något vackert i processen. Jag hoppas att Stjärnfall kan bli en plats där man både kan varva ner och få inspiration.”

Inspirerad av såväl astronomi och natur som sagor och nordisk mytologi, får alla målarentusiaster följa med till en förtrollande värld som skimrar av stjärnglans, grönska, magi och fantasi. I Stjärnfall kan man stanna upp i tankarna och låta färgerna flöda över det vackra växtriket som är ett signum för Maria Trolles värld.

Maria Trolle är författare och illustratör vars succémålarböcker och barnböcker inspirerar och älskas av människor över hela världen – gammal som ung. Hennes trädgårdsintresse går som en grön tråd genom hennes konstnärskap, med växter och blommor som naturliga motiv och då gärna från hennes egen trädgård.

Bland Maria Trolles tidigare målarböcker återfinns bland andra Blomstermandala, Skymningstimman, Botanicum, Flora, Luna, Måndalen och Universum.

För intervjuförfrågningar, recensionsexemplar och mer information, vänligen kontakta:
Josefine Bergkvist, josefine.bergkvist@bookmarkforlag.se

Läs mer Stjärnfall Maria Trolle