Klara Doktorow och Veronika Palm presenterar råden som räddar förhållandet

Nu finns Relationsbibeln: För er som vill hålla ihop länge – en handfast guide till förhållanden där relationsexperterna Klara Doktorow och Veronika Palm delar med sig av sina bästa råd.

I en tid där många umgås med sin partner mer än någonsin samtidigt som de ställs inför en orolig omvärld kan konflikt och frustration prägla vardagen. För många är situationen en enorm omställning, så hur kan vi egentligen på bäst sätt navigera bråk och känslor utan att relationen tar stryk?

”Jag har länge letat efter en relationshandbok men aldrig hittat någon som känns rätt. Efter att Veronika gästade vår podd för att diskutera kärlek och relationer så började vi prata om det, och beslutade oss för att skriva en tillsammans”, säger Klara Doktorow.

”Många par tror att deras problem är omöjliga att lösa eller inte tillräckligt stora för att uppmärksammas, men ofta ligger sanningen däremellan. Det mesta går att lösa med rätt sorts verktyg, och jag hoppas att boken kommer att kunna hjälpa till med det”, säger Veronika Palm och fortsätter: ”Även par som i grunden har ett välmående förhållande kan genom boken förhoppningsvis få inspiration till att fördjupa och bevara relationen.”

Relationsbibeln: För er som vill hålla ihop länge tar grund i vetenskapliga studier och presenterar verktyg för alla som vill skapa och bevara ett välmående förhållande. Boken tar upp alla steg som är nödvändiga för att båda parter i relationen ska bli ett sammansvetsat team som jobbar aktivt för en lycklig och långvarig relation – från hur man bråkar på rätt sätt till hemligheten bakom ett bra sexliv. Genom att lära sig att uppmärksamma sin partner, vårda sina egna behov och fokusera på konstruktiv kommunikation kan alla relationer få förutsättningarna att hålla genom kriserna.

Klara Doktorow är programledare för NRJ Morgon och har podden Trettio plus trevar tillsammans med Sofi Fahrman och Tove Norström. Hon är även aktiv som krönikör och skribent, de senaste åren med ett tydligt fokus på kärlek och relationer. Klaras familj består av hennes man Kjell och deras son Sam samt Klaras dotter Betty.

Veronika Palm är legitimerad psykolog och arbetar på egen mottagning med behandling av olika sorters relationsproblem. Det kan röra sig om svårigheter med närhet och intimitet, att uttrycka behov, sätta gränser, sexuella besvär eller rädsla för konflikter. Veronika bor i Stockholm med sin man Fredrik.

Läs mer Klara Doktorow & Veronika Palm Relationsbibeln: För er som vill hålla ihop länge