Läsarfavoriterna Karma och Jonar ställs mot varandra i nytt äventyr

Nu släpper vi Myrrus slott, den nionde delen i den omåttligt populära bokserien Karma och Jonar. I den nya boken ställs de bästa vännerna mot varandra i en ödesdiger kamp där inget är som det verkar. Nu utökas dessutom barnboksuniversumet med en målarbok som erbjuder alla läsarnas favoritmotiv från sagolandet Glimeria.

Med osäkra steg kliver Karma och Jonar in i det märkliga slottet. Här hoppas de hitta källan till all ond magi – den mystiska trolldomsboken. Men innan de vet ordet av har vännerna blivit inlåsta av den mäktiga trollkarlen Myrrus.

Myrrus ondskefulla plan går ut på att ställa Karma och Jonar mot varandra i en rad utmaningar där vinnaren blir Myrrus nya assistent – och förloraren förvandlas till en stendrake … Kommer Karma och Jonar att tvingas slåss mot varandra?

BTJ skriver om Myrrus slott: ”Zelda Falköga fortsätter att bygga en fantastisk magisk värld med spännande varelser och roliga karaktärer […] Det här är en fartfylld läsupplevelse som fångar läsaren från första sidan med spänning, vänskap och mycket mer.”

”I Myrrus slott introduceras vi för en av de karaktärer som jag finner allra mest intressant – trollkarlen Myrrus”, säger författaren Zelda Falköga. ”Hur har han egentligen hamnat alldeles ensam i detta gåtfulla slott? Det är ett stort mysterium som jag ser fram emot att få dela med alla läsare.”

Det populära Karma och Jonar-universumet har dessutom utökats med en målarbok där läsarna får färglägga sina favoritmotiv från böckerna, samt en bokserie för åldern 3–6 där vi får följa de busiga vännerna Gala och Rory på deras färgstarka upptåg. Den första delen i serien heter Den försvunna regnbågen, och i oktober släpps den andra delen – Galas nya färg.

Zelda Falköga är en fiktiv avsändare. Bakom henne står en författare som valt att förbli anonym. För illustrationerna till Karma och Jonar samt Gala och Rory står Henric Aryee, en prisbelönad och internationellt erkänd konstnär och illustratör från Stockholm.

Till böckerna om Karma och Jonar finns pedagogiskt material anpassat för undervisning i årskurs F–3 såsom lärarhandledning (för bok 1, Klipptrollen, och bok 2, Flykten), ett Kahoot-spel, läsguide med extramaterial om serien samt digitala bildspel för de nio böckerna att visa klassen under högläsning. Det finns även ett soundtrack på Spotify: Genom eld. Det pedagogiska materialet och annat extramaterial finns att ladda ner på Karma och Jonars hemsida: https://www.karmaochjonar.se

Karma och Jonar finns även som tv-serie på streamingtjänsten Viaplay. I rollistan finner vi storstjärnor som Suzanne Reuter och Frank Dorsin. Serien riktar sig till barn i åldrarna 5­–11 år och den första säsongen är baserad på den första boken i serien om Karma och Jonar, Klipptrollen.

De tidigare delarna i serien om Karma och Jonar heter Klipptrollen, Flykten, Lyras ö, Nagdabergen, Stendraken, Ond magi, Under ytan och Ordos monster.

Läs mer Karma och Jonar: Myrrus slott Zelda Falköga