Må bra av bröd med Brödrevolutionen

Idag kommer den uppdaterade nyutgåvan av Brödrevolutionen (vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur). Mellan medicinska fakta, stämningsfulla bilder och intresseväckande intervjuer bjuder Erica Landin Löfving på recept från Sveriges bästa hantverksbagerier och stenkvarnar samt beskriver surdegens och fullkornets hälsofördelar.

Brödet var en naturlig del av människans kost i många tusen år, men det senaste århundradet har vi tappat bort vägen till hälsosamt bröd. I Brödrevolutionen hittar du förklaringen till varför många av oss mår dåligt av modernt bröd – och hur vi kan dra nytta av äldre bakmetoder och sädesslag för godare bröd och lyckligare magar.

”Jag trodde att jag var glutenintolerant till dess att jag upptäckte surdeg och kulturspannmål”, säger författaren Erica Landin Löfving som är expert på hållbar livsmedelsproduktion, med magisterexamen inom medicinsk biologi. ”I Brödrevolutionen förklarar jag varför brödet, och gluten, inte är de hälsobovar de ibland utges för att vara och hur även den med känslig mage kan njuta av nybakat.”

Den nya utgåvan är uppdaterad med senaste rönen om kulturspannmålens hälsofördelar, inklusive kopplingen till ekologiskt och regenerativt jordbruk och nya spannmål. Boken förklarar också hur mjölet ska malas och degen jäsas samt bjuder på de bästa knepen för att lyckas med surdeg och fullkorn för optimal njutning.

För fotografier står Henrik Kindgren.

För intervjuförfrågningar och recensionsexemplar, kontakta:
Frida Påhlsson, frida.pahlsson@bookmarkforlag.se

Läs mer Erica Landin-Löfving Brödrevolutionen