Margaux Dietz släpper debutroman och podd-spin-off

Nu släpps Margaux Dietz debutroman Alexa – en erotiskt laddad upprättelseroman som gör upp med omvärldens fördomar om allt från sex till kändisskap. Boken får också sällskap av Alexas värld: en unik spin-off i poddform på Spotify där Dietz själv spelar huvudkaraktären Alexa.

I Dietz debutroman får vi möta Alexa som har tagit sig från att sälja försäkringar till att bli en av Sveriges mest omtyckta influencers. På väg hem från en försoningsresa med sin pojkvän Jens ställs dock allt på sin spets då paret stoppas i tullen. Över en natt förstörs Alexas helylleimage som hon jobbat för i flera år. Utfryst, ensam och med en kraschad karriär måste Alexa bevisa att hon har det som krävs för att resa sig ur spillrorna.

”Det har varit en unik erfarenhet att skildra Alexas liv och utmaningar i både bok- och poddform,” säger Dietz om arbetet med romanen. ”Boken och podden kompletterar varandra på bästa möjliga sätt. Det är samma Alexa men olika berättelser ur hennes liv, som berättas på helt skilda sätt.”

Podcasten Alexas värld, som släpps exklusivt på Spotify, utspelar sig fem år före händelserna i romanen. Under regi av Manuel Cubas och med manus av Christin Magdu får lyssnarna följa Alexa, en ung kvinna på jakt efter kärleken i Stockholm. Här bjuder Dietz, som själv spelar rollen som Alexa, öppenhjärtigt in till med- och motgångar genom dejter och heta möten, samtidigt som hon kämpar för att uppnå sin dröm om att bli influencer.

I huvudrollerna hittas Margaux Dietz, Yasmin Selfi, Hanna Björn, Ardalan Esmaili, Fransisco Sobrado och Adam Smith. Dessutom dyker också en lång rad gäster upp i Alexas värld. Under säsongen får vi bland annat höra Frida Boisen, Olle Sarri, Dragomir Mrsic, Viktor Frisk, Kristoffer Triumf, Penny och Peg Parnevik och många fler.

Pressbilder kan hittas här (foto: Spotify/Magnus Ragnvid) och första avnittet går att hitta här.

Presskontakt romanen Alexa:
Hanna Aronsson
Assefa Communication
E-post: hanna@assefa.se
Tel: + 46 (0) 73 529 36 06

Presskontakt podcasten Alexas värld:
Amanda Waldås
Spotify
E-post: amandaw@spotify.com
Tel: + 46 (0) 76 195 06 50

Förlagskontakt Alexa och Alexas värld:
Louise Eriksson
Bookmark Förlag
E-post: louise.eriksson@bookmarkforlag.se
Tel: + 46 (0) 72 911 83 37

Läs mer Alexa Margaux Dietz