Maria Trolle firar jubileum med storslagen samlingsvolym

Maria Trolle firar 10-årsjubileum som konstnär och målarboksskapare och släpper nu sin sjunde målarbok. Universum är en förtrollande blandning av gammalt och nytt – en samlingsvolym som sammanfattar ett decennium av Maria Trolles omfattande växtrike och magiska värld.

I samlingsutgåvan Universum får du återbesöka platser och figurer från Maria Trolles tidigare verk Vivi söker en vän, Flora, Botanicum, Skymningstimman, Blomstermandala, Luna och Måndalen. Här återfinns motiv som är out of print tillsammans med 22 helt nya bilder, unikt skapade för just denna volym. Boken kompletteras med ett register över de växt- och djurarter som förekommer i illustrationerna.

”Det är en plats för magi och fantasi, och en hyllning till naturen, skogen och alla de arter som lever i våra skogar. Efter 10 år ville jag samla alla mina egna favoriter och bjuda in alla, oavsett ålder, att hitta sina egna favoriter”, säger Maria Trolle om boken. ”Jag hoppas att alla känner sig välkomna in och att Universum kan bli en plats där man både kan varva ner och finna äventyrslust.”

I Universum får alla målarentusiaster följa med till en skimrande värld av grönska, magi och fantasi. Känna dofterna av trädgårdar i full blom, bada i värmen från solen som sipprar genom skogsgläntan och hälsa på Luna, Myra, älvorna och skogens alla magiska djur. Med boken kan man stanna upp i tankarna och låta färgerna flöda över det vackra växtriket som är ett signum för Maria Trolles värld.

Maria Trolle är författare och illustratör vars succémålarböcker och barnböcker inspirerar och älskas av människor över hela världen – gammal som ung. Hennes trädgårdsintresse går som en grön tråd genom hennes konstnärskap, med växter och blommor som naturliga motiv och då gärna från hennes egen trädgård.

För mer information, kontakta:
Frida Påhlsson, Bookmark förlag
frida.pahlsson@bookmarkforlag.se

Läs mer Universum Maria Trolle